• Объявления



Як вибрати згущене молоко

В данном форуме вы можете спросить и узнать ответы на все вопросы касающиеся кулинарной тематики

Як вибрати згущене молоко

Сообщение Повариха » 14 фев 2012, 21:14

Напевно, багато дорослих споживачі можуть згадати, як у дитинстві з нетерпінням чекали, поки на плиті «звариться» банку звичайного згущеного молока і її вміст, нарешті, перетвориться на коричневі «іриски». Тепер виробники цю місію взяли на себе і випускають вже готові згущені варені консерви.

Молоко спочатку «завантажують» в спеціальні вакуум-апарати, в яких біла рідина закипає вже при температурі плюс п'ятдесят. Головне, що властивості первинного продукту практично не змінюються: не окислюються жири, не руйнуються вітаміни. Цукор, обов'язково у вигляді профільтрованого сиропу, і інші наповнювачі додають в готову суміш. Потім починається процес варіння і триває не менше чотирьох годин. Однак важливо не тільки правильно згустити і зварити, але і охолодити. Оскільки в кожних ста грамах молока знаходиться чотирнадцять грамів молочного цукру лактози, яка має «звичку» випадати в осад. Якщо все зроблено як слід, кристалики лактози маленькі і непомітні. Якщо ж технологічні процеси були порушені, то ці «грудочки» досить великі і впливають на смак згущеного молока.

При виборі згущеного молока споживачам необхідно звертати увагу в першу чергу на терміни придатності і назва виробника, і на нормативний документ, згідно з яким виготовлений продукт.

Якщо продукція виготовлена ​​відповідно до технічних умов (ТУ), то споживач повинен бути готовим до того, що ця продукція буде відрізнятися за своїми споживчими характеристиками від очікуваної. В деяких випадках споживач буде задоволений цими змінами, в інших немає.

У випадку, коли продукція виготовлена ​​відповідно до «ГОСТ», але має неналежну консистенцію, можна констатувати, що це фальсифікація. При виявленні такої продукції споживач має право звернутися в управління по захисту прав споживачів з відповідною заявою. Надалі ця продукція буде направлена ​​на дослідження в акредитований випробувальний центр, а за результатами випробувань, згідно з чинним законодавством, до недобросовісного виробника застосовують штрафні санкції.
Аватар пользователя
Повариха

 
Автор темы
Сообщений: 232
Темы: 205
Зарегистрирован: 18 ноя 2011, 22:50
Откуда: Запорожье
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 6 раз.

Объявления

Вернуться в Вопросы по кулинарии

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Bing [Bot]




Яндекс.Метрика