• Объявления



Як солити гриби?

В данном форуме вы можете спросить и узнать ответы на все вопросы касающиеся кулинарной тематики

Як солити гриби?

Сообщение Повариха » 15 фев 2012, 22:43

Перед засолкою гриби слід перебрати, очистити, ретельно промити. Гриби можна солити холодним або гарячим способами.

Холодна засолка грибів

Грузді, вовнянки та сироїжки треба покласти в холодну воду на 5-6 годин, а рижики промити. Приготовлені таким чином гриби треба укласти рядами в барила, керамічні або скляні банки, перекладаючи трохи кропом або листям чорної смородини, пересипати сіллю.

На 1 кг груздів, волнушек і сироїжок беруть 50 г солі, а на 1 кг рижиків - 40 г.

Після засолу гриби слід накрити тканиною, дерев'яним кружком, покласти легкий гніт. Слід спостерігати, щоб не утворилася цвіль. Через 5-6 днів перевірити, виступив чи розсіл. Якщо розсолу мало, слід збільшити гніт. Приготовлені таким способом солоні гриби будуть готові через 1-1,5 місяці.

Гаряча засолка грибів

На 1 кг грибів - 2,5 ст.ложки солі, 1 лавровий лист, по 3 шт. перцю-горошку і гвоздики, 5 г кропу, 2 черносмородіновим листа.

У каструлю вливають 0,5 склянки води на 1 кг грибів, кладуть сіль і ставлять на вогонь. Коли вода закипить, кладуть гриби, помішують і знімають піну, після чого додають перець, лавровий лист, і інші приправи і продовжують варити.

З моменту закипання підосичники і підберезники варять 20-25 хвилин; валуї - 15-20 хвилин; волнушки, сироїжки - 10-15 хв.

Гриби готові, коли вони починають осідати на дно, а розсіл робиться прозорим. Зварені гриби слід охолодити, перекласти в барила або банки й закрити. Розсолу повинно бути не більше 1/5 частини до ваги грибів.

Приготовлені таким способів солоні гриби готові до вживання через 40-45 днів.
Аватар пользователя
Повариха

 
Автор темы
Сообщений: 232
Темы: 205
Зарегистрирован: 18 ноя 2011, 22:50
Откуда: Запорожье
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 6 раз.

Объявления

Вернуться в Вопросы по кулинарии

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Yahoo [Bot], Yandex [Bot]




Яндекс.Метрика