Страница 1 из 1

Як заготовити кабачки?

СообщениеДобавлено: 15 фев 2012, 22:46
Повариха
Зеленці кабачків добре солити і маринувати. При засолюванні готується розсіл з розрахунку на 1 л води 70 г солі, 10 г оцтової кислоти або 100 г 9% оцту. Маринад готується так: на 1 л води береться 50 г цукру, 50 г солі, 15 г оцтової есенції або 140 г столового оцту. З спецій застосовуються кріп, коріння і листя хрону, часник, а також гіркий стручковий перець.

Любите кабачкову ікру?

СообщениеДобавлено: 15 фев 2012, 22:46
Повариха
Розріжте кабачки на гуртки, обсмажте в олії, а потім дрібно порубати. Окремо обсмажте цибулю і помідори. Овочі ретельно перемішайте, додайте за смаком сіль і гіркий мелений перець. Суміш нагрійте в каструлі до кипіння, а потім розкладіть кабачкову ікру по банкам і простерилизуйте.

Для цього банки прикрийте кришками (не закрили!, А лише зверху прикрили, інакше банки вибухнуть). І поставте в каструлю з теплою водою. Каструлю грійте на малому вогні, а коли вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і кип'ятіть ще хвилин 15.