Імпортну екзотичну пряність ми купуємо в магазинах вже змолоту і розфасовану. Вона вже практично готова до вживання. Більшість прянощів ми збираємо в лісі, у полях, на луках, вирощуємо на городах і навіть на своїх балконах. Важливо не тільки зібрати їх, а й правильно заготовити, зберегти, щоб вони не втратили аромат, смак, вітаміни і біологічно активні речовини,
Пряну зелень, вирощену у власних умовах, необхідно акуратно зірвати, розстелити на скатертини рівним шаром, висушити до повітряно сухого стану, потім зсипати в скляні банки, щільно закрити кришками і зберігати в місці, недоступному сонячним променям. куплену на ринку або в магазині зелень треба ретельно промити холодною водою, потім обсушити на рушник і висушити, розстеливши тонким шаром.
Сушену пряну зелень можна використовувати протягом усього року в перших і других стравах.
Необхідно пам'ятати, що спеції, прянощі і добавки зберігають окремо, в щільно закритих банках, фарфорових ємкостях або в коробках. Не можна допускати, щоб в одній коробці зберігалися порвані пакети з різними прянощами - втрачається смак, аромат, колір. Зберігати їх необхідно в темному шафі.
-
- Объявления
Як зберігати прянощі?
1 сообщение
• Страница 1 из 1
Объявления
1 сообщение
• Страница 1 из 1
Вернуться в Вопросы по кулинарии Кто сейчас на форумеЗарегистрированные пользователи: Yandex [Bot] |