• Объявления



Як сушити гриби

В данном форуме вы можете спросить и узнать ответы на все вопросы касающиеся кулинарной тематики

Як сушити гриби

Сообщение Повариха » 15 фев 2012, 22:49

Сушені гриби, як правило, зберігають свої смакові якості і є вишуканим делікатесом на вашому столі в зимовий час. Якщо восени ви правильно засушити гриби, то взимку Ви дуже здивуєте вашу родину, коли на вашому столі з'являться смачні і ароматні грибні страви. Існує багато кулінарних рецептів, в яких використовуються сухі гриби. Як же правильно сушити гриби?

Поради як правильно сушити гриби

Сушка використовується для збереження грибів з давніх пір. Існують деякі правила, яких слід дотримуватися, якщо ви хочете насушити гриби і зберегти їхні важливі поживні якості. Ось вони:

1. Сушать як правило трубчасті гриби, тобто ті у яких нижня поверхня капелюшки, виглядає вигляді маленьких трубочок. Пластинчасті гриби сушити не рекомендують через те, що в пластинках може міститися гіркий молочний сік і в сухому вигляді такі гриби стають гіркими.

2. На практиці сушінні в основному піддають білі гриби, маслюки, підосичники, лисички, печериці та опеньки. Для сушіння вибираються здорові, без пошкоджень, не старі гриби.

3. Перед сушінням гриби не миють, досить очисть їх від листя, моху, землі і хвої.

4. Дрібні гриби сушать як правило цілком, а великі розрізають на шматочки, щоб вони швидше і краще просохли.

Основні способи сушіння грибів

Сучасні способи сушіння грибів припускають використання сучасних нагрівальних виробів. Сьогодні багато сушать гриби не тільки на сонце, а й у духових шафах, електричних сушарках, на електроплитах і т.д.

Найпростіший і розповсюджений спосіб сушити гриби - на відкритому повітрі. Досить нанизати гриби міцну нитку і підвісити в хорошу погоду на відкритому повітрі так, щоб сонце і вітер висушили гриби. Однак, рекомендується на відкритому сонці гриби надовго не вивішувати, вони можуть швидко пересушити і смакові якості таких грибів будуть нижчими. Зазвичай після того, як гриби подвяліть на протягу в тінистому місці їх досушують на сонці. При гарній погоді гриби висушуються зазвичай за 3-4 дня. Іноді слід прикрити гриби марлею, щоб захистити від пилу і мух.

Якщо під рукою не знайшлося міцної нитки, не біда. Гриби можна розкласти в один шар на твердій поверхні, на папері. Використовувати тканину або газети для цього не рекомендується.

Також проводиться сушка грибів в духовці або електросушарки. Розкладіть гриби на деку в один шар і злегка нагрійте духовку. Дверцята духовки повинні бути відкриті, щоб забезпечити вентиляцію.

У міських умовах підв'ялені на балконі гриби можна сушити над електричної плитою,

Нормою вважається відсутність крихкості і пружність. Недосушені гриби може покрити цвіль, а пересушені - не тільки втрачають свій смак, а й легко ламаються, не розмокають і погано розварюються. Добре висушені гриби злегка гнуться, легко ламаються, але при цьому не кришаться. Крихти сухих грибів хороші господині не викидають, а використовують для приготування бульйонів і соусів.

Як зберігати сушені гриби

Зберігання грибів слід здійснювати при температурі приблизно +10-15 градусів в провітрюваному місці. Для зберігання використовують не герметичні скляні банки, полотняні мішки пластикові контейнери або паперові пакети. Не полінуйтеся взимку іноді перебирати гриби і при необхідності підсушувати їх.
Аватар пользователя
Повариха

 
Автор темы
Сообщений: 232
Темы: 205
Зарегистрирован: 18 ноя 2011, 22:50
Откуда: Запорожье
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 6 раз.

Объявления

Як готувати сушені гриби

Сообщение Повариха » 15 фев 2012, 22:49

Сушені гриби перед варінням рекомендується потримати деякий час у воді, щоб вони розм'якли. Деякі гриби, наприклад, лисички краще розварюються, якщо у воду додати трохи питної соди. Деякі рекомендують замочувати гриби в молоці.

Правильно приготовані гриби взимку прикрасять ваш стіл!
Аватар пользователя
Повариха

 
Автор темы
Сообщений: 232
Темы: 205
Зарегистрирован: 18 ноя 2011, 22:50
Откуда: Запорожье
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 6 раз.


Вернуться в Вопросы по кулинарии

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: нет зарегистрированных пользователей




cron
Яндекс.Метрика