• Объявления



Риба на вашому столі

В данном форуме вы можете спросить и узнать ответы на все вопросы касающиеся кулинарной тематики

Риба на вашому столі

Сообщение Эльвира » 15 фев 2012, 23:05

Як ви ставитеся до риби? Чи любите ви рибу взагалі або якусь особливу, елітну? А скільки назв риби ви можете перерахувати? Упевнені, що не все. Альфред Брем (1829-1894), всесвітньо відомий німецький учений і зоолог, знавець природи і життя живих організмів, залишив нам багато відомостей про риб. А в російського письменника С. Т. Аксакова (1791-1859) чудові статті "Про рибах взагалі", "Записки про ужении риби" та інші статті так цікаво, цікаво розповідають про рибалку, рибалок, рибах наших річок, що, прочитавши їх, ви не тільки самі захочете порибалити, а й в сім'ю принесете додатковий дохід, своїми рук ... ой, вудками, наловите не тільки до столу-родині, а й вашим домашнім вихованцям, які так люблять свіжу рибку.

Сом, сазан, короп, минь, судак, товстолобик, йорж, плотва, чебак, карась - ось далеко не повний перелік прісноводної риби, якої, на жаль, так мало тепер залишилося в наших багатих колись водоймах ... А які смачні страви можна приготувати з такої риби: заливна риба або короп по-сербськи! Та й безліч інших! Купуючи живу рибу, проте, треба пам'ятати про те, що тушка риби повинна бути угодованої, рухливою, а луска неушкодженою і без плям. У доброякісної парної риби гладка, блискуча луска, щільно прилегла до тіла, прозорі й опуклі очі, яркокрасние зябра і невздутое черевце.

Крім прісноводної риби, яку ми можемо запросто купити тепер на ринках або в спеціалізованих магазинах, в продажу в великому асортименті є морська, свіжоморожена риба. Тут і перераховувати не треба її назви, завжди великий вибір свіжомороженої риби, філе, стейків, копченої, в'яленої, солоної, та який тільки не побачиш на прилавку морської риби. Сьомга, форель, лосось, ставрида, скумбрія, салака, сайра, хек, минтай, морський карась, крижана, тріска, мойва, оселедець і багато-багато інших видів і сортів, такої необхідної для раціону людини, риби.

І з неї можна приготувати неймовірну кількість смачних, поживних і корисних рибних страв. Наприклад, піца з лососем або шашличок з благородної риби. Адже за своєю поживністю риба майже не відрізняється від м'яса, що входять в неї білки і жири добре засвоюються організмом людини.
Аватар пользователя
Эльвира

 
Автор темы
Сообщений: 263
Темы: 224
Зарегистрирован: 17 дек 2011, 09:51
Благодарил (а): 4 раз.
Поблагодарили: 11 раз.

Объявления

Вернуться в Вопросы по кулинарии

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: нет зарегистрированных пользователей




cron
Яндекс.Метрика