• Объявления



Все що Ви хотіли знати про віскі

В данном форуме вы можете спросить и узнать ответы на все вопросы касающиеся кулинарной тематики

Все що Ви хотіли знати про віскі

Сообщение ПОЛИНКА » 06 фев 2012, 22:08

У всьому світі налічується близько 40 найпопулярніших алкогольних напоїв, до уваги не беруться слабоалкогольні. 19 напоїв з 40 - різні види і марки віскі.

Перші спогади про віскі були знайдені в документах казначейства Шотландії в 1494 році. Але його рецепт трохи відрізнявся від нинішніх способів приготування віскі. Той напій який ми п'ємо зараз, під назвою "віскі", зустрічається в історії в 1618 році в шотландської книзі. На даний момент всі сперечаються хто ж першим винайшов рецепт приготування віскі - Шотландія чи все ж Ірландія. Ізночально віскі виробляли монахи у своїх монастирях, при цьому використовуючи саме примітивне обладнання, після слух про "чудо-напій" поширився за стінами монастирів і кожен житель міг сам приготувати віскі для себе або на продаж.



Віскі є декількох видів, і в кожній країні вони різні. До речі, найбільший виробник віскі, на сьогоднішній момент, це Індія, вона ж є і найбільшим його споживачем. Тепер про види віскі. У Шотландії є тільки два види цього напою. Односолодове віскі - це віскі, який зроблений однією невеликою компанією з одного виду солоду, при цьому витримка повинна становити не менше 3 років.

Також є вид віскі - многосолодовие - це поєднання кількох односолодових віскі. Проводиться, як правило, великими компаніями, які маю безліч солодових філій. У Шотландії є один підвид віскі - купажовані віскі, тобто поєднання солодового і зернового віскі, при цьому створюється зовсім новий смак напою.



Тепер необхідно зрозуміти з чим пити віскі? Взагалі певних правил не існує, з чим і як вибераєте кожен сам для себе. Але все ж є певні рекомендації, для отримання більшого ефект від віскі. Як правило, даний напій наливають у великі і широкі келихи, спеціально розроблені для віскі і мають товсте дно. На батьківщині віскі, в Шотландії, дають рекомендації при вживанні віскі, так зване правило п'яти S - Sight, Smell, Swish, Swallow, Splash.

Тобто спочатку віскі оцінюють зором, його зовнішній вигляд і прізентабельность напою, потім необхідно відчути аромати, які іспоряет віскі. Потім можна зробити невелику пробу напою на смак і як би прополоскати його в роті, для більшого представлення його смакових якостей. Ну і в останній момент ковтка ви відчуєте повноцінний смак справжнього віскі від якого має залишитися післясмак на тривалий час.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Объявления

Вернуться в Вопросы по кулинарии

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Bing [Bot]




Яндекс.Метрика