• Объявления



Як засолити сало або грудинку

Обсуждаем вопросы консервирования и рецепты домашних заготовок, закатки, заморозка продуктов

Як засолити сало або грудинку

Сообщение Эльвира » 03 мар 2012, 23:57

Сало переживає період реабілітації. Виявляється, воно не настільки страшно, як лякали нас дієтологи. І в ньому багато корисного і необхідного організму. Крім усього іншого, сало - особливо з часником - досить потужний антиоксидант, що допомагає підняти імунітет.

Інгредієнти:
шматок свинячої грудинки або сала
сіль
часник

Спосіб приготування:
1. Кожен, хто солить сало, напевно має особистий рецепт. Розповідаємо про те, як засолити сало або грудинку, на основі свого досвіду.
Власне, для звичайної засолювання необхідно тільки сало, сіль, часник і трохи терпіння. Солити можна сало без прожилок і з прожилками - хто що любить. А можна взяти шматок свіжої свинячої грудинки - з хорошими шарами м'яса - о-о-чень смачна штука.

2. Отже, ножем зчищаємо з шматка сала або грудинки можливі смітинки. Якщо це грудинка - то невеликі кісточки краще прибрати. Робимо розрізи уздовж грудинки до самої шкірки через 2-3 см.

3. Часник чистимо і розрізаємо на пластинки. Сіль потрібна, звичайно ж, тільки велика.

4. Кладемо сало на чистий клапоть матерії, в який потім його і загорніть. Розсовуємо розріз на салі, посипаємо сіллю та туліться до однієї з стеночек скибочки часнику. З'єднуємо розріз, відкриваємо наступний - і так до останнього.

5. Натираємо сіллю і зовнішні сторони шматка сала або грудинки, посипаємо зверху, кладемо часник. До речі, якщо це грудинка - то солі потрібно трохи більше, тому що верхній шар - це м'ясо. І не бійтеся перекласти солі - сало візьме рівно стільки, скільки потрібно.

6. Якщо любимо сало з перцем або іншими приправами - наше сало, нам і вирішувати-сиплемо в розрізи і зверху.
Закінчивши, щільно загортаємо в тканину, на 8-12 годин залишаємо на столі в кухні, потім прибираємо на добу в холодильник.

8. Через добу, приготувавши інший шматок тканини, виймаємо сало, розгортаємо і перекладаємо на чисту матерію. Старий клапоть до цього часу стоїть колом від солі і вологи. Підсипаємо солі, якщо треба, знову загортаємо - і ще на добу в холодильник.

9. Ось тепер сало готове, воно просякнуте потрібною кількістю солі і часниковим духом. Часник можна залишити або прибрати - знову ж таки справа смаку. Можна зчистити зайву сіль. Словом, салу або грудинці пора переселятися в морозилку.
А потім ... налити в тарілку свіжого борщу, витягнути солону грудинку з морозилки, нарізати тонкими напівпрозорими скибочками без шкірки, покласти на шматок хліба і ... все, пора до холодильника.

За это сообщение автора Эльвира поблагодарил:
Кнопа(01 май 2012, 12:23)
Рейтинг:25%
 
Аватар пользователя
Эльвира

 
Автор темы
Сообщений: 263
Темы: 224
Зарегистрирован: 17 дек 2011, 09:51
Благодарил (а): 4 раз.
Поблагодарили: 11 раз.

Объявления

Вернуться в Консервирование - домашние заготовки

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Google [Bot], MailRu [Bot], Yahoo [Bot]




cron
Яндекс.Метрика