• Объявления



Домашнє вино з синього винограду

Все, что касается вин, домашнее виноделие, какое вино и с каким блюдом лучше употреблять, десертные вина, виды вин, рецепты с вином, характеристики вин. подобрать напитки к определенной трапезе

Домашнє вино з синього винограду

Сообщение Бэлла » 21 мар 2012, 16:19

Це рецепт вина, яке щороку робить мій батько з самого звичайного дрібного синього винограду. Воно дуже смачне і ми з задоволенням його п'ємо всією родиною, а також пригощаємо гостей.

Отже, як приготувати смачне домашнє вино?

У домашньому виноробстві важливе значення має час збору винограду. Плоди треба збирати коли вони досягли повної зрілості, тобто коли їх сік містить велику кількість цукру і найменше кількості кислоти.

Виноград збираємо відриваючи відразу цілі гілочки, потім від них відокремлюємо ягоди. Вам знадобиться велика ємність, куди потрібно буде складати виноград, наприклад мій батько використовує для цього нержавіючі баки, ємністю 60 літрів. Але перед тим як скласти чергову порцію ягід в бак, їх треба спочатку передавити руками. Коли всі наші ягоди перетиснутий і складені в ємність, ставимо їх приміщення де буде соблюдатся температура приблизно 10-15 ℃. Звичайно можна трохи більше, тоді вино буде бродити менше, наприклад мій батько часто використовує температуру від 20 ℃ до 25 ℃ і в нього воно бродить 4-5 днів.

Коли вино бродить, макухи з виноградних шкурок піднімається наверх, виходить "шапка". Тому 2-3 рази на добу вино треба гарненько перемішувати, щоб її прибрати і щоб вино добре грало. Найголовніше треба стежити за тим щоб макухи не осіла на дно, тобто щоб вино не було вище "шапки". Якщо таке трапиться, вино стикнеться з повітрям, перекисне і стане до смаку більше нагадувати оцет.

В той момент, коли ви помітили що вино піднімається вище "шапки", а вона починає осідати на дно, потрібно починати проціджувати вино. Для цього беремо окрему ємність куди ми будемо проціджувати наше вино. Потім беремо капронову панчоху, або мішечок з щільної тканини, одягаємо його на велику кухонну лійку, наливаємо туди вино разом з макухою і гарненько тиснемо, щоб макухи залишилася в лійці, а вино в нашій ємності. Чим краще надавіть, тим відповідно вина у вас буде більше. Макухи нам вже не потрібна, її можна викинути, а вино наливаємо в іншої бак.

Тепер треба додати цукру. Додавати будемо на свій смак. Беремо каструльку літра на 3-4, наливаємо туди вина і додаємо приблизно 3 чашки цукру, трохи підігріваємо вино на газу, при цьому заважаємо ложкою, щоб цукор розчинився. Виливаємо в ємність з вином, знову набираємо вино і робимо теж саме. Повторюємо цю процедуру до тих пір, поки вино в баку не почне нам подобається на смак, воно повинно бути не сильно кисле, але і не сильно солодке. Головне не насипати занадто багато цукру, а то вино не буде грати.

Потім розливаємо вино по трилітровим банкам, так щоб до горлечка банки залишався простір 1,5-2 см. Потім беремо звичайні закаточні кришки і робимо у них дірки посередині. Цими кришками закочуємо закаточной машинкою наші банки з вином. Беремо медичний шланг і вставляємо його у дірку на кришці, шлаг повинен знаходиться над вином, але ні якому разі не в самому вині. Трубочку, там де вона з'єднаються з кришкою, обмазуємо пластиліном, щоб все було герметично.

Потім беремо баночку з водою і вставляємо в неї вільний кінець трубочки так, щоб вона повністю занурилася у воду. Ця вся конструкція називається гідрозатвор. Якщо у вас вся технологія приготування вина видержав правильно, добре закатала кришка і добре обмазані пластиліном, тобто все зроблено герметично, то через добу або через пару днів воно починає бродити - бульбашки повітря з банки з вином через трубочку виходитимуть у баночку з водою. Це означає, що вино нормально грає, все зроблено правильно.

Коли вино бродить, на дні банки через пару днів утворюється осад, який треба обов'язково прибрати, інакше вино скисне. Для цього готуємо нові чисті банки і нові кришки з дірками. Відціджуємо вино з однієї банки в іншу за допомогою трубки, при цьому стежимо за тим, щоб осад не потягнувся в нову банку разом з вином. В одній банці у нас залишився осад, а в іншій чисте вино, але його менше ніж було раніше. Значить з наступної банки додаємо сюди вина стільки, скільки нам потрібно - щоб до горлечка залишався простір 1,5 - 2 см.

Одна банка чистого вина у нас вже готова, знову закочує її кришкою з дірочкою, вставляємо трубку, щоб вона не торкалася вина, обмазуємо пластиліном, трубочку вставляємо у баночку з водою і залишаємо бродити. Таким чином переціджують всі банки. При цьому краще перевірити вино на смак і якщо воно здасться вам кислим, додати цукор способом описаним вище. Коли всі банки готові, цукор (якщо треба) доданий, залишаємо їх бродити ще приблизно на місяць. Через місяць можна зняти кришки, накрити звичайними капроновими кришками і починати пити.
Аватар пользователя
Бэлла

 
Автор темы
Сообщений: 274
Темы: 226
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 22:03
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 4 раз.

Объявления

Вернуться в Напитки, Винный погреб

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Yahoo [Bot], Yandex [Bot]




cron
Яндекс.Метрика