Страница 1 из 1

Корисні напої

СообщениеДобавлено: 22 ноя 2011, 21:54
Повариха
Одним з найбільш корисних соків є томатний сік, якщо він не містить солі. Цей сік знижує ймовірність захворіти на рак, втамовує голод, знижує спрагу.

Зелений чай - величезна користь цього напою безсумнівна. Він володіє особливими дієтичними властивостями, містить багато поліфенолів і антиоксидантів, які захищають клітини від шкідливої ​​дії і нейтралізують вільні радикали. Відома його здатність стимулювати кровотворну функцію кісткового мозку. Тому він допомагає при багатьох хворобах: при гіпертонії, ревматизмі, атеросклерозі, захворюваннях печінки і підшлункової залози, подагрі, сечокам'яній хворобі, остеопорозі і навіть раку. Вважається, що зелений чай сприяє швидкому спалюванню жирів їжі. Вміст фтору зміцнює кістки. Так само чай втамовує спрагу, у спекотні часи це незамінний напій.

Якщо ви любите каву, але хочете поправити здоров'я, то вам варто відмовитися від цього напою. Замініть його шоколадом або какао. Особливо шоколад корисний жінкам, тому що жирових клітин у них більше, ніж у чоловіків, і вони відчувають тягу до висококалорійної їжі, яка підтримує ці клітини. Шоколад наповнює силою тіло і мозок більше, ніж будь-яка інша їжа, підсилює життєвий тонус, в ньому містяться велика кількість вітамінів.

Чай із шипшини - він не тільки підбадьорить вас, але й охоронить від авітамінозу, особливо навесні, допоможе згладити багато хронічні недуги серця, печінки, крові покращує обмін речовин.

Молоко - саме воно надає організму почуття ситості, втамовує спрагу. Соєве молоко, сир-гідна заміна коров'ячого в тих випадках, коли треба влаштувати розвантаження. Використовують сою при цукровому діабеті, туберкульозі та багатьох інших захворюваннях. Цікаво, що жителі Японії, що вживають в їжу сою, не знають, що таке рак молочної залози і простати. Заслуга в цьому рослинних гормонів, що містяться в сої і регулюючих рівень естрогенів. Але вживаючи в їжу тільки сою вам не вистачатиме вітаміну Е і D.

Апельсиновий сік наситить ваш організм вітаміном С, підвищить імунітет. Якщо його приймає вагітна жінка, це запобіжить від того що плід дитини буде розвиватися не правильно.

Мінеральна вода - вживаючи в їжу мінеральну воду варто бути гранично уважному. Перш ознайомтеся зі складом і вживайте воду, яка містить малу кількість мінеральних речовин, інакше ваш організм отримає набряки. Слабомінеральні воду найкраще вживати людям, які страждають захворюваннями нирок, а от якщо вода містить багато кальцію, то така вода дуже хороша для вагітних.
Овочеві, фруктові соки навряд чи слід вживати в поєднанні з різними стравами або розведеними мінеральною водою. При хронічних захворюваннях шлунково-кишкового тракту питво соків, особливо тих, в яких міститься багато вуглеводів, під час і відразу після їжі може викликати посилення бродильних процесів в кишечнику. Людям з нормальною та пониженою кислотністю соки слід пити за 30-40 хвилин до їжі, а з підвищеною кислотністю-через 1,0 -1,5 години після їжі.

Вживати воду в їжу теж потрібно правильно, варто дотримуватися кількох правил:
не можна пити воду з під крана, це призводить до багатьох кишкових захворювань. Навіть кип'ятіння не позбавляє воду від шкідливих.
Вранці варто випивати дві склянки очищеної води.
Не можна пити воду під час прийому їжі, краще пити до обіду або після їди.