• Объявления



Водка

Все, что касается вин, домашнее виноделие, какое вино и с каким блюдом лучше употреблять, десертные вина, виды вин, рецепты с вином, характеристики вин. подобрать напитки к определенной трапезе

Водка

Сообщение Admin » 04 фев 2011, 12:32

Так само як вино у всьому світі асоціюється з Францією, саке - з Японією, текіла - з Мексикою, горілка асоціюється з Росією. Цей напій виробляється в багатьох країнах світу, але тільки російська горілка є класикою і вважається кращою в світі. Правда, багато українців, які спробували російську горілку і порівняли її з вітчизняним продуктом, напевно посперечалися б із цією думкою.

Історія напою
Приблизний час появи горілки встановив В. Похлебкин в книзі «Історія горілки». Він визначив, що початок виробництва горілки припадає на період між 1448 і 1478 р. Хоча міцні алкогольні напої, створені на основі бродіння ягідних соків з медом, існували на Русі вже з кінця IX ст. До 1478 виробництво горілки не тільки було розвинене, але і сам продукт придбав до цього часу вже відомий певний стандартний вигляд і мав відповідний рівень якості, встановленим на тій підставі, що на нього була введена казенна монополія і що в законодавчому порядку горілка, хоча і не мала ще цього найменування, а звана спочатку «палаючим вином», юридично розпізнана державою від всяких підробок і саморобок (самогону), названих згідно з указом терміном «корчма».
У XIV ст. у Франції була винайдена дистиляція алкоголю і почалося виробництво спирту. У той час як інші країни йшли шляхом вдосконалення методів дистиляції, щоб досягти щодо високої чистоти спиртового продукту, в Росії повернулися до довінокуренному методу виробництва алкогольних напоїв, але повернулися не просто тому, а застосувавши старі методи очищення до нового напівфабрикату, отриманого винокурним шляхом. При цьому відбулося не просто з'єднання різних методів поліпшення якості горілки, але і були розроблені нові, додаткові заходи механічного очищення, більш прийнятні для винокурного спирту, ніж для медів. Так, поряд з карлуків (риб'ячим клеєм) стали застосовуватися в якості очищувачів молоко і яєчний білок, введена була фільтрація горілки через березовий вугілля, повсть (фетр), річковий пісок.
В. Похльобкін стверджує, що до середини XVIII ст. була досягнута вершина якості російської горілки, виготовляється виключно в умовах поміщицького «домашнього» виробництва. «Хлібне вино», «варене вино», «перевар», «зельено вино», «зілля згубне» - цими, а також багатьма іншими назвами іменували горілку в різні часи. З кінця XIX ст., Коли була прийнята єдина в масштабі країни технологія приготування горілки та її якість стала гарантуватися державою, назва «горілка» застосовувалося вже як єдиний і лексично найбільш правильне для цього споконвічно російського алкогольного напою.
У 20-х роках минулого століття горілка початку розливатися у близькі до сучасних пляшки (0,5 і 1 л).

Який вибрати напій
Дуже багато українських марок горілки заслуговують на звання кращих, як за якістю, так і за ціною.
Вибір теж пристойний: класична, на травах, на березових бруньках, на молоці, з перцем, з медом. У деяких виробників є також особливо м'яка горілка - «лайт». Вибравши горілку будь-якої відомої марки, можна бути впевненим в якості продукту. Проте все ж таки іноді є ризик купити підробку.

Смак, колір і запах напою
Як правило горілка безбарвна (крім настояної, наприклад, на травах, березових бруньках). Хороша горілка не може бути каламутною, не може мати різкого і неприємного запаху і смаку.
Які чарки краще вибирати для напою
Для горілки зазвичай вибирають маленькі чарки, не більше 50 мл, конусоподібні або циліндричної форми, на ніжці або без неї. Добре пити горілку з охолоджених чарок. Вельми естетично виглядають стопки з покриттям, що імітує іній.

З чим і як пити напій
Як і будь-який інший міцний напій, горілку не вживають з ранку. Її прийнято подавати на обід або до вечері, тобто під час рясного прийому їжі. Перед подачею на стіл її охолоджують до 8-10 градусів. Пити горілку, як і будь-який інший гідний напій, найкраще невеликими ковтками, хоч це і дещо суперечить традиціям. Ковтати її залпом вважається поганим тоном. Не прийнято змішувати горілку з іншими алкогольними напоями, запивати її чим-небудь, крім натурального соку.
Краща закуска до напою
Найкраще горілка поєднується з жирними та гострими гарячими стравами, а також з різноманітними холодними закусками. З м'ясних страв підійдуть свиняче сало, шинка, телятина, солонина відварна, з рибних - оселедець, ікра, осетрина, лососина, кета, горбуша, і навіть кільки. Овочеві закуски: солоні огірки, квашена капуста, яблука, солоні помідори, фаршировані баклажани, солоні і мариновані гриби, вінегрет, відварну картоплю. Не рекомендується подавати на закуску сир, відварну рибу, страви з баранини. Погано поєднується горілка з холодними і гарячими ковбасними виробами.
Рецепти коктейлів з напоєм
Коктейлі на основі горілки, звичайно, менш поширені ніж, приміром, з абсентом або джином.
Але все ж є такі коктейлі з горілкою, які протягом десятиліть популярні в усьому світі. Серед них «Айсберг», «Білий російська», «Горілка Мартіні», «Космополітен», «Кривава Мері», «Викрутка», «Чорний росіянин».

Коктейль «Чорний росіянин»
Інгредієнти: горілка - 40 мл; кавовий лікер - 20 мл.
Спосіб приготування: горілку змішайте з кавовим лікером в шейкері з льодом і добре збийте. Процідіть в стакан Рокс і додайте лід.
Коктейль «Червоний російська» виходить при заміні кавового лікеру на лікер Cherry Brandy, a «Зелений росіянин» - на зелений лікер Creme de menthe.
Часті питання про напій
Як не попастися на «палену» горілку?
На сьогоднішній день провідні вітчизняні виробники горілки користуються різними методами захисту від підробок. Це і особливий ковпачок, і різні голограми, і оригінальна пляшка. Тому якщо ви купуєте продукт відомої торгової марки, приводів для побоювання немає. А що стосується незнайомих виробників - таку горілку купувати не варто взагалі. Краще не експериментувати і купувати те, що вже перевірено.
Горілка - напій міцний. Бувають випадки, коли за столом, крім горілки, нічого не пропонується, а не пити взагалі ситуація теж начебто не дозволяє. Як же тоді бути, як пити і не напитися?
Найголовніше в даному випадку - закушувати, закушувати і ще раз закушувати, краще всього чимось жирненьким, солоні огірки і лимони також не будуть зайвими, оскільки вони нейтралізують деякі складові алкоголю. Непогано, якщо ви будете перебувати в добре провітрюваному приміщенні, є можливість потанцювати - на здоров'я, вам це тільки на руку. Можна незадовго до застілля випити кілька таблеток активованого вугілля або ложку рослинної олії або ж з'їсти бутерброд з маслом. При можливості можна і перекусити.
І ще саме головне - не пийте на голодний шлунок, не запивайте газованою водою, не змішуйте напої. Ні в якому разі не запивайте горілку енергетиками, як це любить робити молодь.

Правила хорошого тону
· Пити горілку невеликими ковтками з маленької чарки, не запиваючи або запиваючи соком.
· Закушувати щільною їжею, соліннями.
· Охолоджувати горілку перед вживанням.

Поганий тон
· Пити з ранку.
· Не закушувати.
· Запивати пивом, енергетиком, газованою водою.
· Закушувати сиром, відварений рибою, ковбасою, бараниною.
· Пити на вулиці з пластикового склянки (виняток - на природі).
Аватар пользователя
Admin
Администратор
 
Автор темы
Сообщений: 161
Темы: 147
Зарегистрирован: 07 дек 2010, 10:16
Откуда: UA
Благодарил (а): 38 раз.
Поблагодарили: 10 раз.

Объявления

Вернуться в Напитки, Винный погреб

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: нет зарегистрированных пользователей




cron
Яндекс.Метрика