Рецепт торта Татьяна
Добавлено: 22 фев 2012, 19:38
Торт Тетяна - рецепт
Інгредієнти:
один стакан сметани,
два яйця,
склянку цукру,
три столові ложки меду,
десертна ложка соди,
дві склянки борошна,
масло вершкове 150 гр.,
горіхи волоські стакан,
родзинки стакан.
Крем збиті вершки.
Ківі,
курага,
шоколад для оформлення.
У кожної господині і у кожного кулінара свій власний рецепт торта Тетяна. Сьогодні я розповім свій варіант цього торта.
Приготування торта Тетяна:
Ізюм та волоські горіхи подрібнити. Я пропускаю через м'ясорубку.
Вершкове масло і мед розтопити на малому вогні. Потім остудити. Розділити яйця на білки і жовтки. Білки збити міксером. Коли білки зіб'ються в густу піну, додати в них весь цукор, декількома порціями.
У збиті білки додати: сметану, охолоджені після розтоплення мед і масло, жовтки, борошно і соду. Ретельно перемішати. Тісто для торта розділити на дві рівні частини. В одну частину додати подрібнений ізюм.
У другу частину додати подрібнені горіхи. Випікати на листі змащеному олією, за схемою: 15 хвилин на 220 градусах Цельсія, потім 10 хвилин на 200 градусах. Духовку не відкривати, таке тісто може впасти. Готові коржі розрізати. При бажанні можна просочити будь просоченням для торта, особисто я люблю, коли ці коржі сухуваті, але просочені теж смачно. Змастити торт збитими вершками. Прикрасити на свій смак. Я використав для прикраси ківі, курагу, волоські горіхи і шоколад.
Торт Тетяна готовий. Перед тим як подавати його на стіл, йому потрібно трохи настоятися, хоча б 3-4 години.
Приємного апетиту!
Інгредієнти:
один стакан сметани,
два яйця,
склянку цукру,
три столові ложки меду,
десертна ложка соди,
дві склянки борошна,
масло вершкове 150 гр.,
горіхи волоські стакан,
родзинки стакан.
Крем збиті вершки.
Ківі,
курага,
шоколад для оформлення.
У кожної господині і у кожного кулінара свій власний рецепт торта Тетяна. Сьогодні я розповім свій варіант цього торта.
Приготування торта Тетяна:
Ізюм та волоські горіхи подрібнити. Я пропускаю через м'ясорубку.
Вершкове масло і мед розтопити на малому вогні. Потім остудити. Розділити яйця на білки і жовтки. Білки збити міксером. Коли білки зіб'ються в густу піну, додати в них весь цукор, декількома порціями.
У збиті білки додати: сметану, охолоджені після розтоплення мед і масло, жовтки, борошно і соду. Ретельно перемішати. Тісто для торта розділити на дві рівні частини. В одну частину додати подрібнений ізюм.
У другу частину додати подрібнені горіхи. Випікати на листі змащеному олією, за схемою: 15 хвилин на 220 градусах Цельсія, потім 10 хвилин на 200 градусах. Духовку не відкривати, таке тісто може впасти. Готові коржі розрізати. При бажанні можна просочити будь просоченням для торта, особисто я люблю, коли ці коржі сухуваті, але просочені теж смачно. Змастити торт збитими вершками. Прикрасити на свій смак. Я використав для прикраси ківі, курагу, волоські горіхи і шоколад.
Торт Тетяна готовий. Перед тим як подавати його на стіл, йому потрібно трохи настоятися, хоча б 3-4 години.
Приємного апетиту!