Страница 1 из 1

Шоколадний торт зі сметанним кремом та чорносливом

СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 16:21
Бэлла
tort.jpg
tort.jpg (19.05 KIB) Просмотров: 7709

Дуже люблю торти зі сметанним кремом, по-моєму вони набагато смачніше ніж торти з масляним кремом. Ось і сьогодні вирішила себе порадувати, приготувавши половинку мого улюбленого тортика - шоколадного зі сметанним кремом і чорносливом.

Для цього мені знадобилися такі інгредієнти:

125 г - борошна
100 г - масла
300 г - сметани 23%
2 яйця
200 г - чорносливу
3 ст. л. какао порошку
50 г - шоколадного сиропу (Топпінг)
80 мл - лікеру Creamfields
125 г - цукру
160 г - дрібного цукру
10 г - ванільного цукру
1 ч. ложку, - розпушувача
сіль
Чорнослив миємо, обсушуємо, заливаємо лікером і залишаємо маринуватися.

Робимо коржі для торта:

Борошно перемішуємо з розпушувачем і какао порошком. Яйця збиваємо з розм'якшеним маслом, цукром і дрібкою солі. Всипаємо борошняну суміш і продовжуємо збивати. Вливаємо лікер і шоколадний сироп і розмішуємо все до отримання пишною, гладкої маси. Дно разьемной форми застеляем пергаментом, нічого не змащуємо. Викладаємо тісто у форму і акуратно розрівнюємо його лопаткою. Випікаємо при 185 ° C 30-40 хв. Остиглий корж розрізаємо по висоті на 2 половини (я користуюся волосінню для торта). Кожен з вийшов коржів розрізаємо навпіл. Вийде 4 рівних півкола.

Робимо крем:

Сметану збиваємо з дрібним цукром до пишноти. Чорнослив ріжемо дрібними шматочками і обережно підмішуємо до збитого крему.

Кожен півколо щедро змащуємо кремом з чорносливом і укладаємо один на одного. Найкраще весь чорнослив виловити і розподілити на три коржі. Верхній корж і боки торта обмазуємо кремом без чорносливу. Прикрашаємо, як душа забажає, я наприклад прикрашала сіточкою з розтопленого шоколаду. Торт прибираємо в холодильник на ніч.