Страница 1 из 1

Дрібні правила етикету

СообщениеДобавлено: 15 фев 2012, 23:14
Эльвира
Дрібні правила етикету
Здійснилося! В гості йдемо! Запросили на день народження до товариша по службі! А там адже буде весь цвіт нашої Кампанії - і головний, і заступники, і виконують, та все з половинами своїми, та все освічені, знають, як себе тримати в суспільстві, як за столом сидіти, що можна там чіпати, а чого не годиться .

О-о-о ... Трудненько мені доведеться, звичайному прес-секретарю! Не обізнаний, не навчений, не звик дотримуватись етикету. А й до чого мені це було до цих пір? Ріс у селі, навчався не в столиці, по закордонах не їздив. Де було цих навичок набратися? Гаразд, якщо шведський стіл буде - там, чув, клади в свою тарілку навалом все, що бачиш, відійди в куточок і жуй собі, як виходить! А раптом не так? Раптом для кожного окреме місце за спільним столом? А перед тобою купа всяких вилочок-ножичком, тарілочок-блюдечок, фужерів-чарочок ...

Добре б зі знайомою людиною поруч виявитися, щоб поглядати на його манери! А! Згадав одну заповідь застільну! Мене давно навчили, ще в студентські роки. Я поцікавився, куди тарілку з супом нахиляти, коли він закінчується - до себе або від себе? Ну, мені і відповіли: «Якщо хочеш облити себе брюки, нахиляй до себе, а якщо - господареві скатертину, то від себе!» Це я запам'ятав! Ні туди, ні сюди не треба, а краще зупинитися на тому місці, коли ложкою вже зачерпнути неможливо. Та не грюкати, не шкребти нею по дну тарілки. Тихо є, не плямкати, не шуміти, лікті на стіл не складати, не намагатися перекричати інших. Це-то просто виконувати!

А ось, якими приладами і що їдять, з яких красивих судин п'ють різні напої та багато іншого, чого я ще не знаю, я поцікавлюся і вам розповім в наступній темі. Заодно і про свято з нагоди дня народження повідаю...