• Объявления



Волоські горіхи в карамелі - рецепт

Обсуждаем делимся опытом приготовления всевозможных десертных блюд. Сладости

Волоські горіхи в карамелі - рецепт

Сообщение Кухар » 26 мар 2012, 20:59

Рецепт волоських горіхів в каремелі - домашній варіант казінаков.

Казінакі - це грузинське солодке блюдо, яке зазвичай готують до новорічного столу, з волоських горіхів і меду.

Про корисні властивості волоського горіха, можна говорити дуже багато, але, безсумнівно, користь для нашого організму просто неймовірно! Найбільшу користь горіхи несуть для нашого мозку (можливо, тому, він його дуже нагадує). Найкориснішим, дієтологи, відзначають жир, що міститься в насінні. Саме такі жирні кислоти як лінолева, олеїнова і ліноленованая є кращими захисниками від отеросклерозе. Кількість білків у волоських горіхах приблизно таке ж, як і в м'ясі, рибі і деяких молочних продуктів. Горіхи можуть включати в свій раціон і люди страждають діабетом, оскільки вуглеводів в них сожержіт дуже мало.

Лікарі радять вживати горіхи в поєднанні з медом, ОСОБЛИВО в період одужання після важких недуг, а в поєднанні з фруктами - від недокрів'я і при недоліку грудного молока.

Інгредієнти для горішків в карамелі:
1 ½ стакан (50 г) волоських горіхів
½ склянки (100 г) цукрового піску
щіпка солі



Приготування волоських горіхів в карамелі:
Спочатку прогрійте волоські горіхи в духовці при температурі 175С, приблизно 5 хвилин.
Тепер, насипте цукор у невелику каструлю і поставте на невеликий вогонь.




Псотоянно помішуйте тане цукор дерев'яною ложкою, намагайтеся трохи розбивати з'являються грудки цукру.


Продовжуйте плавити цукор, поки він не перейде в жікое стан і не придбає бурштиновий колір.


Тепер насипте волоські горішки в вийшла карамель.


Добре перемішайте, щоб все горішки вкрилися карамеллю.
Як тільки волоські горіхи покриються цукром, розкладіть їх на деку. Деко бажано застелити папером для випікання.
Відокремлюйте горішки один від одного, щоб вони не сопрікосалісь.

На цьому етапі працювати доводиться дуже швидко, тому що часу до застигання карамелі у вас близько 30 секунд.


За рецептом - присипте горішки сіллю і дайте повністю охолонути, хоча й без солі буде дуже смачно.



Волоські горіхи в карамелі готові. Цей рецепт дуже люблять діти - так що здивуєте їх!
Аватар пользователя
Кухар

 
Автор темы
Сообщений: 283
Темы: 263
Зарегистрирован: 26 ноя 2011, 09:20
Откуда: Україна
Благодарил (а): 7 раз.
Поблагодарили: 12 раз.

Объявления

Вернуться в Десерты

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: нет зарегистрированных пользователей




cron
Яндекс.Метрика