• Объявления



Фаршировані баклажани

Делимся и обсуждаем те или иные рецепты приготовления закусок

Фаршировані баклажани

Сообщение Повариха » 15 мар 2012, 22:39

Фаршировані баклажани


ЩО ПОТРІБНО:
1 кг баклажанів
1л томатного соку
150 г моркви
50 г кореня селери
1 жовтий солодкий перець
6 зубчиків часнику
1 великий пучок петрушки
0,5 гострого червоного перцю
2 лаврових листа
6 горошин чорного перцю
сіль, мелений чорний перець

Час приготування: 1:00 10 хв. Порцій: 10

ЩО РОБИТИ:

1 Вибрати молоді, щільні, маленькі або середньої величини баклажани. Ретельно промити, відрізати плодоніжки. Гострим ножем зробити 3-4 поздовжніх надрізу до середини плода. Рясно засипати баклажани сіллю і залишити на 20 хв.

2 Приготувати начинку. Морква, корінь селери і часник очистити. З солодкого перцю видалити серцевину. Петрушку промити. Морква, перець і корінь селери нарізати дрібною соломкою, часник - тонкими скибочками, зелень подрібнити.

3 Баклажани промити в холодній воді, опустити в киплячу підсолену воду і варити 3-4 хв. Дати охолонути, після чого з силою віджати.

4 Змішати в мисці овочі та зелень, до-т бавить сіль і чорний мелений перець за смаком. Наповнити розрізи баклажанів начинкою і щільно перев'язати мотузкою. Укласти баклажани в заздалегідь вимиту і стерилізовані банки.

5 З гострого перцю видалити насіння, м'якоть дрібно нарізати. Томатний сік влити в каструлю, додати лаврове листя, гострий перець, горошини чорного перцю і сіль. Поставити на сильний вогонь, довести до кипіння і зняти з вогню.

6 ополоником влити киплячий сік в банку з баклажанами. Накрити кришкою і поставити в каструлю з киплячою водою на 30 хв. Потім остудити, герметично закрити. Зберігати в прохолодному темному місці.

Через тиждень баклажани будуть готові.
Аватар пользователя
Повариха

 
Автор темы
Сообщений: 232
Темы: 205
Зарегистрирован: 18 ноя 2011, 22:50
Откуда: Запорожье
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 6 раз.

Объявления

Вернуться в Закуски

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Yahoo [Bot], Yandex [Bot]




Яндекс.Метрика