Страница 1 из 1

Окрошка.

СообщениеДобавлено: 04 мар 2012, 00:38
Эльвира
Окрошка - рецепт

Багатьом знайома ситуація коли батьки з дачі привозять різні плоди дачно-городньої діяльності? Причому привозять регулярно, не звертаючи увагу, на те, що з'їдатися вони не встигають.

Таким чином, холодильник буває завалений ягодами, зеленню, огірками, кабачками і іншими дарами землі російської.

Мені в цьому відношенні пощастило, мої батьки географічно далеко від мене, а от моєму другові пощастило менше.

Со "сльозами" на очах він періодично до приїзду своєї мами все це добро в зіпсованому і не дуже вигляді відправляє сміття.
Робиться це з двома цілями: по-перше, звільнити місце для наступної партії вітамінів з грядки, по друге, що б не засмучувати турботливу маму тим, що не з'їв усього того, що вона так старанно вирощувала на грядках.

Так от, зайшовши до нього в гості, починаєш в екстреному порядку шукати спосіб застосування цих продуктів. Цього разу порятунок прийшов в образі окрошки.

1. Для виготовлення окрошки ми використовували: зелений лук, кріп, петрушку, огірки, яйця, картоплю, ковбасу докторську, квас і кефір з лимоном. Ще б не погано редиску покришити, але її у нас не виявилося.
2. Дрібно нарізаємо: ковбасу, варену картоплю, огірки, і яйця.
3. Нарізаємо кріп, петрушку і зелений лук.
4. Все перемішуємо в каструлі і ставимо в холодильник охолоджуватися
5. Розкладаємо холодну окрошку в тарілки і заливаємо або квасом або кефіром.
А ще можна заправити її майонезом, і буде просто салатик.

Звичайно ж я знаю що:
1. Квас краще робити самим.
2. Без редиски окрошка НЕ ​​окрошка.
3. Ковбаса в окрошка це відстій! Завжди треба брати м'ясо і краще декількох видів і обов'язково мову яловичий.
4. Петрушку в окрошку не кладуть.
5. І багато іншого.