• Объявления



Авокадове дійство

Здесь все пишем свои рецепты всевозможных интересных салатов от самых простых до профессиональных, делимся кулинарными секретами, повседневные салаты

Авокадове дійство

Сообщение Эльвира » 04 мар 2012, 20:40

Привіт, a у нас знову на вечерю салат! Люблю я їх: і швидкі в приготуванні, і смачні, і корисні, і в будь-якій комбінації вигідно виглядають (тобто едятся :)), а яке розмаїття створити можна ...! Рівно настільки, наскільки польоту фантазії вистачить.

Цього разу мій політ розпочався з влучення під руку плода заморського авокадо. Для нашого ринку він вже давно знайомий і багато разів з'їдений, сподіваюся, і вами теж, тому багато я про нього писати не буду.

Якщо ви ніколи ще не купували авокадо, вибираємо його так (народ хто знає, ногами не штурхати, будь ласка! Якщо скажу не так, поправляйте: нелегка це справа - словами описати свій майже інтуїтивний вибір!): Дивимося з усіх боків і не знаходимо слідів прогнили, шкірка блискуча темно-зелена (в основному), без вм'ятин, плід на дотик не камінь але і не дуже м'який, цвіллю не пахне, => у кошик :)

Рецепт цього салату - похідна від мексиканського страви з деякою заміною-доповненням інгредієнтів від мене.

Mне знадобилися:


- Авокадо, 1 штука;
- Перець солодкий, 1 штука, будь-якого кольору. З жовтим виходить набагато красивіше, але в мене був тільки зелений, такий і з'їли :)
- Сік 1 лимона. Написано цілого, але чи то мені лимони трапляються великі, чи то так вже на смак і колір ... , Але мені вистачає соку 1/4...1/2 штуки;
- Селера, 2-3 ствола (ух ти, як це я його так! :) А як правильно: стебла?);
- Морква, 1-2 штуки середнього розміру. В оригінальному рецепті її не було, але з нею набагато смачніше виходить;
- Сіль, за смаком;
- Перець чорний, як завжди моє (перед-) повагу свіжомеленого, теж кількість - за смаком;
- Сушений імбир, мелений. Цього в рецепті теж не було, але якщо є можливість - дуже рекомендую. Скільки? Знову до смаку :)
- Цибуля ріпчаста, 1/4 штуки;
- Петрушка, кріп, за смаком. У мене був шнитт-лук (він же лук-різанець, або "chive" по-англицкой), я його люблю в салат кинути, і тут не втрималася;
- Масло рослинне, будь-яке, 2 столові ложки. Дуже добре з оливковою, особливо не рекомендую соняшникова нерафінована (дуже перебиває смак).

За роботу!


Спочатку чистимо авокадо, витягуємо кісточку. Розрізати найлегше спочатку на 4 частини: один розріз вздовж по всьому колу, другий - впоперек, тепер взяти обома руками і гвинтовим рух розламати на частини. Так як використовуємо лимон, кісточку можна викинути (якщо, звичайно, не хотіли виростити у себе в садибі авокадове деревце :)). Потім ріжемо четвертинки кубиками, ось так:

Викладаємо кубики авокадо в ємність. Вичавлюємо туди ж лимонний сік.
Швиденько перемішуємо авокадо зі свежедобитим лимонним соком.
Дрібно рубаємо зелень і цибулю і закидаємо нею авокадо. Потім дрібно ріжемо селера ... і солодкий перець
Тепер трьом морквину. Я використовую тертку подрібніше (дрібніше ніж те, що багато хто називає "бурякова").
Всі овочі закидаємо в ємність з авокадо. Справа за малим. Солимо, перчимо, імбиром
Заливаємо зверху рослинним маслом.

До речі, для шанувальників майонезу: олія можна замінити тут вашим улюбленим соусом. Я не дуже жалую майонез, але в цьому рецепті він буде до місця. Тепер все як слід перeмешіваем.
Процес варіння рисових макаронів описувати не буду, скажу тільки що комбінація вийшла дуже смачна, чого і вам бажаю :)

Приємного апетиту! :)
Аватар пользователя
Эльвира

 
Автор темы
Сообщений: 263
Темы: 224
Зарегистрирован: 17 дек 2011, 09:51
Благодарил (а): 4 раз.
Поблагодарили: 11 раз.

Объявления

Вернуться в Салаты

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: MailRu [Bot]




Яндекс.Метрика