• Объявления



Новорічний салат № 2. Оселедець під шубою (модернізовано).

Здесь все пишем свои рецепты всевозможных интересных салатов от самых простых до профессиональных, делимся кулинарными секретами, повседневные салаты

Новорічний салат № 2. Оселедець під шубою (модернізовано).

Сообщение Эльвира » 04 мар 2012, 21:48

Оселедець під шубою - кулінарний рецепт

На численні прохання - Новорічний салат № 2, "Оселедець під шубою".

Вперше оселедець під шубою я спробувала в глибокому дитинстві, на Новий рік. Так красиво виглядав цей салат в кришталевому блюді ... Урочисто готувався раз на рік ... це має бути щось чудове, думалось мені ... і даремно. Чи не осиливши 2-х сантиметровий шар вареного буряка, потім 2-х сантиметровий вареної моркви і так і не добравшись до оселедця я занесла цей салат в ігнор і не їла його до 17 років. )) Потім почалася самостійне життя з самостійними спробами добування і приготування їжі. Так була реабелітірована і відроджена оселедець "під шубою".

Рецепт салату оселедець під шубою

Варимо:
1 буряк
2 морквини
4-5 картоплин

Купуємо оселедець (я беру середнього посолу), чистимо, обробляємо, виймаємо хребет, кісточки.
Ще потрібно банку майонезу.
Лук я не їм, та ось такий я "урод", і не потрібно переконувати, і розповідати як це смачно, корисно і тд ... Краще візьміть 1 цибулину, дрібно поріжте і додайте ще цибульний шар.

Буряк, морква - трьом на тертці. Картоплю я віддаю перевагу терти над стравою (так вона рівномірніше розподіляється і не злипається в грудки).
Оселедець ріжемо на шматочки.

Перший шар - картопля, солимо, виделкою змащуємо майонезом. Майонез у мене був густий, тому я його расколапуцала з рослинним маслом виделкою в стакані.
Другий шар - морквина. Солимо, виделкою змащуємо майонезом.
Третій шар - оселедець.
Четвертий - буряк. Солимо, виделкою змащуємо майонезом.
І см. шар 1. Всі повторюємо, поки не закончаться інгредієнти. У мене вийшло 4 заходу по 4 шару.
Загалом-то шарами це важко назвати, вони дуже тонкі, майже прозорі. Тому смак вареної моркви відсутня. ))
Ще може здатися, що багато майонезу - але це не так, його беремо на кінчику вилки. Таким чином салат відмінно просочується, виходить дуже ніжний.

І, найголовніше, це улюблений салат мого річного сина. І єдиний спосіб із задоволенням з'їсти велику кількість корисних варених овочів :)) Тому готую я його всю зиму, весну, і навіть, на вимогу оточуючих, влітку.
Приємного апетиту!
Аватар пользователя
Эльвира

 
Автор темы
Сообщений: 263
Темы: 224
Зарегистрирован: 17 дек 2011, 09:51
Благодарил (а): 4 раз.
Поблагодарили: 11 раз.

Объявления

Вернуться в Салаты

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: MailRu [Bot], Yandex [Bot]




cron
Яндекс.Метрика