• Объявления



Оселедець під шубою - кулінарний рецепт

Здесь все пишем свои рецепты всевозможных интересных салатов от самых простых до профессиональных, делимся кулинарными секретами, повседневные салаты

Оселедець під шубою - кулінарний рецепт

Сообщение Эльвира » 04 мар 2012, 21:53

Оселедець під шубою - кулінарний рецепт
О-ля-ля Оселедець!
вимовляти з французьким прононсом 1;)

Як пишуть в статтях з військової тематики - це є подальша глибока модифікація серійно-виробленого страви відомого, як "оселедець у шубі" або "оселедець під шубою"! Правда останній варіант назви навіває інші асоціації, типу, "... під мухою!" У зв'язку з вищевикладеним базове назва була також піддана радикальної заміни, що-б не плутати в подальшому і без вульгарних натяків ..... Французької назви обрана "чиста" випадково, сподобалося звучання і чомусь згадався Кіса Вороб'янінов, в момент конгеніального жебракування ....


Набір продуктів?
Практично базовий - картопля, морква, бурячок, яйцИ, майонез і ....... дві радикально заміни! Просто оселедець замінена на копчену і просто лук на - цибуля-порей! Заміні не підлягають! І ще .... з приводу морквини - вона могет бути чи не бути. Майже по-гамлетівськи .... Але! Варто її не покласти, як обов'язково знайдеться хтось, кому без Моркви - життя немає, ги-ги-ги .... І ще смішніше, коли хтось не любить варену моркву - сміливо радьте або не є блюдо, або повільно і методично виколупувати моркву зі своєї порції, діяло однаково витвережували на скандаліста (ку), після чого все з'їдалося безвідходно.
Кількість продуктів?
На чотири порції - 4 яйця, 3-4 картоплини (середні), 2 морквини (середні), 2 буряка (за вагою в два рази більше Моркви), одна оселедець (грамів так на 300-350), цибуля грамів 50-70 і майонез грамів - 200-250 (можна більше, але без фанатизму), обов'язково в пакеті. Чому в пакеті? Технологія, блін ....

Технологічний процес!
Попередження, воно ж пропозиція! У зв'язку з тим, що процес попередньої підготовки інгрідіентофф займає значну кількість часу логічно напередодні, з вечора, все зварити, остудити і навіть очистити.
Нічого не солити (були преценденти), як не дивно! Крім яєць! (Кажуть чистити легше ...) Ги-ги-ги ....
ЯйцИ варити - 10, картоплю - 20-30, морква - 40, буряк - 150 хвилин після закипання, на ма-аааааленьком вогнику (обов'язково). Апосля остигання не забути почистити все це. Морква-буряк натерти на радянській (обов'язково) тертці, картоплю-яйцИ порізати кубиками (5-8 мм). Цибулю порізати тоненьно -1,5-2 мм і зелену частину і білу, потім перемішати. Оселедець очисть від шкіри, випатрати і якщо попалася правильна (з ікрою) - голосно радіти, видалити кістки по максимуму і порізати на кубики (ікру тож) - 5-8 мм, якщо ікра є - перемішати.

Остаточна збірка!
Беремо банки (4 штуки) з під ... (в моєму випадку з під морської капусти), відрізаємо куточок пакета майонезу (так щоб видавалася цівка діаметром 1,5-2 мм, зручно тиснути 500 грамовий пакет):

Перший шар цибулі слеХка майонезом .....

далі - шар моркви слеХка трамбуємо (можна стерильно-чистими пальцями), шар буряків (в 2-2,5 рази більше Моркви) слеХка трамбуємо, добре майонезом ....

яйце, другий шар цибулі, слеХка майонезом, оселедець (добре б з ікрою), слеХка майонезом, картопля, слеХка трамбуємо, майонезом як слід і размазивамаем як слід ложкою!

Процес розпаралелюється на чотири потоки (банки) і займає не багато часу, якщо все вже нарізано-натерте. Закриваємо банки кришками, прибираємо в холодильник на пару годин.

Техпроцес - святе, не відступати і не порушувати!


Інсталяція!

Відкриваємо банку, столовим ножем проводимо по периметру банки, накриваємо тарілкою, перевертаємо, стукаємо як по бубну, з пристрасним придихом, але без агресії, знімаємо банку.


Фсе!

Рекомендації щодо застосування.
Блюдо цілком самостійне, споживається з чорним (бажано Бородинским) хлібом і квасом для дітей та вагітних жінок (нічого особистого, просто турбота про здоров'я) і з пИвом для мужиків і невагітних дівчат (пИво хороше, прохолодне й багато, дівчата - найкрасивіші)!! ! Але можна і для банкетофф, тади банки перекидаються на одне велике блюдо (акуратно, зберігаючи форму кожної "О-ля-ля", оченно прикольно виглядає коли банки були різної форми)!
А вже звідти, коли буде дано старт офіціЯльний, акуратно і швидко саперною лопаткою на свою тарілку. Процес дуже важко контролювати і звичайно завжди на всіх не вистачає, а деякі, особливо нахабні, вимагають ще і чоловікові (часто) иль там дружині (рідко) додому, на спробувати .....
Можна перекинути банку на листок салату, дуже прикольно і презентабельно ..... та й тарілка майже чистою буде.
Примітка.
Часто буряк буває ну дуже соковита, тади ея треба слеХка віджати, інакше сік протече на нижні шари і погубить ліпоту, правда на смак це не вплине. Якщо забудете віджати зайву сік можна просто поставити банки в холодильник вверх ногами, тади не страшно (мої банки це дозволяють). Не раджу заміняти порей (завжди є в "Перехрестях") на зелений лук - зіпсуєте смак страви, перевірено неодноразово! Як неодноразово і безуспішно робилися спроби знайти готове філе копченої оселедця ... На жаль нам всім! Відсутня як клас.
Спостереження і Висновки.
Зробленого кількості ЗАВЖДИ мало, тому подумайте спочатку - чи не замало буде?
Особисто я відразу подвоюю кількість продуктів, якщо це - моноблюдо, типу, вечеря з подальшим плавним переходом в сніданок.
Єдиний мінус - чистити відразу ДВІ Оселедець - це реальний ПОДВИГ.
Аватар пользователя
Эльвира

 
Автор темы
Сообщений: 263
Темы: 224
Зарегистрирован: 17 дек 2011, 09:51
Благодарил (а): 4 раз.
Поблагодарили: 11 раз.

Объявления

Вернуться в Салаты

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: нет зарегистрированных пользователей




cron
Яндекс.Метрика