Салат капуста по корейськи «Огонек»
Добавлено: 22 ноя 2011, 19:14
Салат «Огонек»
Чому я назвала цю капусту по корейськи "Огонек"? Тому що вона виходить дуже гостра, так як і прийнято в корейській кухні. Всім любителям гострих відчуттів - рекомендую!:)
Для приготування цього гостренького салату візьміть:
качан капусти - 1 головка (Середня, 800 гр. - 1 кг.)
часник - 1 головка
морква, велика - 1 шт.
маринад:
сіль - 2 ст. л.
цукор - 1 ст. л.
оцет - 1 ст. л.
мелений перець чилі (сухий) 1 - 1,5 ст. л.
соєвий соус - 3 ст. л.
соняшникова олія - 100 мл.
Капусту нарізати великими скибочками. Моркву натерти на крупній тертці. Часник почистити і порізати тоненькими кружальцями.
Налити в каструлю 1,5 літра води, додати в маринад всі спеції, описані вище, соєвий соус та соняшникова олія. Помішуючи, довести до кипіння (не кип'ятити!).
Викласти в каструлю або скляну банку капусту, часник і моркву шарами. Акуратно залити гарячим маринадом. Закрити. Дати охолонути і, потім поставити на ніч у холодильник.
Чому я назвала цю капусту по корейськи "Огонек"? Тому що вона виходить дуже гостра, так як і прийнято в корейській кухні. Всім любителям гострих відчуттів - рекомендую!:)
Для приготування цього гостренького салату візьміть:
качан капусти - 1 головка (Середня, 800 гр. - 1 кг.)
часник - 1 головка
морква, велика - 1 шт.
маринад:
сіль - 2 ст. л.
цукор - 1 ст. л.
оцет - 1 ст. л.
мелений перець чилі (сухий) 1 - 1,5 ст. л.
соєвий соус - 3 ст. л.
соняшникова олія - 100 мл.
Капусту нарізати великими скибочками. Моркву натерти на крупній тертці. Часник почистити і порізати тоненькими кружальцями.
Налити в каструлю 1,5 літра води, додати в маринад всі спеції, описані вище, соєвий соус та соняшникова олія. Помішуючи, довести до кипіння (не кип'ятити!).
Викласти в каструлю або скляну банку капусту, часник і моркву шарами. Акуратно залити гарячим маринадом. Закрити. Дати охолонути і, потім поставити на ніч у холодильник.