Страница 1 из 1

Рецепт салату Мімоза

СообщениеДобавлено: 03 дек 2011, 00:59
Повариха
Рецепт салату Мімоза класичний

Салат «Мімоза» багатий різноманітними яскравими квітами. Його дуже легко приготувати, а процес займе зовсім небагато часу. Бажано салат Мімозу подавати в скляній (прозорою) посуді, щоб усі гості могли побачити шари салату. Назва салату «Мімоза» походить від жовтого квітки мімози. Тому і присипають готовий салат тертим жовтком.


Цей салат послужить чудовою закускою на святі.


Інгредієнти для приготування:

• 1 банка консерви рибної (краще сайра в олії)
• 2 картоплі
• 2 моркви
• 2 цибулини
• 4 яйця
• майонез
• сіль (за смаком)


Приготування салату Мімози:


Відваріть картоплю, моркву і яйця. Остудіть. Дрібно поріжте цибулю. Залийте його окропом і залиште на 10 хвилин, потім злийте воду. На дрібній тертці моркву потріть і картоплю. Зварені яйця очистіть і відокремте білки від жовтків. Потріть їх на дрібній тертці в окремі посуду. Злийте масло з консерви і виделкою «придушити» рибу.

Головне в «Мімоза» - це послідовність шарів, які розділяє невеликий шар майонезу.

У прозору посудину першим шаром викладіть рибу, зверху трохи змастіть майонезом. Другий шар - терті білки - зверху майонез. Наступний шар - терта морква - майонез. За морквою слід шар цибулі, і відразу ж шар картоплі. Посоліть і змастіть майонезом картоплю. Закінчувати слід тертими жовтками. На свій вскус, ви можете прикрасити салат зеленню або овочами.

Приємного апетиту!