Страница 1 из 1

Господині на замітку

СообщениеДобавлено: 15 фев 2012, 22:51
Повариха
Салат з майонезом і вінегрет придбають особливо приємний смак, якщо перед подачею на стіл ви ненадовго покладіть туди лимонну кірку.

Не залишайте спечений пиріг із дріжджового тесту на залізному листі - пиріг стане вологим і придбає запах заліза.

Щоб відокремити білок від жовтка, розлийте яйце над чистою лійкою, білок зісковзне вниз, жовток залишиться у воронці.

Печінка стане смачнішою, якщо тримати її 2-3 години в молоці.

Щоб нарізати свіжий хліб тонкими скибочками, нагрійте ніж, опустивши його на хвилинку в окріп. Так само можна різати розсипчастий торт.

Сушені гриби добре потримати кілька годин у молоці, трохи посоливши його. Тоді вони стануть як свіжі.

Четвертушка лимона (з кіркою) надає приємний смак смаженого м'яса. Спочатку лимон смажиться з м'ясом, а потім після повного розм'якшення кірки розтирається дерев'яною ложкою і розчиняється в соусі. Лимонна шкірка з половинки лимона додає смаженої телятині, свинині, курці або індичці дуже приємний смак.

Коли краще солити страви? М'ясний бульйон - за 30 хв до закінчення варіння м'яса, а рибний - на початку варіння.

Очищену картоплю солять на початку варіння, щоб менше були втрати мінеральних солей. Бобові (горох, боби, квасоля) солять лише після того, як вони стануть достатньо м'якими, розваряться.

М'ясо, рибу, овочі солять безпосередньо перед обсмажуванням, а картоплю - перед закінченням обсмажування.