• Объявления



Поради економним господиням

Делимся своими кулинарными секретами и советами

Поради економним господиням

Сообщение Повариха » 15 фев 2012, 22:59

Як Ви ставитеся до чоловіків у вашій родині? Ну, не тільки в сенсі відчуттів, а в сенсі нагодувати???

Чим годуєте свій улюблений чоловічий склад, якому по фізіології організму потрібно щоденна м'ясна їжа? Тих, своїх безкорисливих лицарів, які кожну хвилину думаючи про вас, всього лише за якийсь поцілунок орудують гори, рубають вугілля під землею, пильно вдивляючись у далечінь, охороняють наш безтурботний ранковий сон? У директорському кріслі, на армійському полігоні, в наповненому суєтою офісі, у викладацькій кафедри, на сцені або за диригентським пультом, за верстатом, у конвеєра, за кермом у довгих поїздках, за штурвалом комбайна, корабля або за письменницьким столом, скрізь і всюди чоловіки витрачають величезні сили заради нас і гасять калорії, накопичені за попередні добу, а сили вимагають відновлення.

А чоловіки так люблять м'ясо! Щоб було його побільше в пельменях, в начинках пирогів, у перших, а особливо у других стравах! Ну, і доводиться господині викручуватися, хитрувати, вигадувати, щоб м'ясо було в домі завжди, щоб було воно в необхідній кількості, а при можливості і лавірувати так, щоб і «вовки були ситі, і вівці цілі», тобто, щоб її чоловіка були б ситі, але й не підозрювали би навіть, що в меню не завжди присутній м'ясо в чистому вигляді, а іноді, в цілях економії, воно поступається своїм місцем різним добавкам, але від яких блюдо нітрохи не стає гірше або не ситніше.

Ось ми готуємо котлети. Що зазвичай закладаємо в фарш? М'ясо, цибулю, хліб ... Іноді картоплю. Нудно! А, якщо урізноманітнити склад? Спробуйте-но замість хліба перекрутити в м'ясорубці побільше сирого лука, а найголовніше, третю частину від кількості м'яса нехай у вас складе ... свіжа капуста, яку ви провернеться в останню чергу. І ще, якщо ви додасте в фарш ще й кілька зубчиків часнику, уважно посоліть і поперчіть за смаком ваших чоловіків котлети, а потім посмажити їх в смальці, то ви отримаєте дуже соковиті, рум'яні, смачні котлети, де м'яса буде всього лише близько половини вмісту , але від яких буде виходити такий аромат, що терпіння у ваших годувальників вже навряд чи вистачить, щоб дочекатися запрошення до столу, і котлетки розтягнуть буквально з-під рук!

А, якщо у вас в будинку знайдуться волоські горіхи, то ви можете і ними замінити частину м'яса, також провернувши хоча б жменю ядер горіхів через м'ясорубку. І морква в невеликій кількості теж згодиться в якості наповнювача фаршу.

Якщо у вас в сім'ї люблять млинці з м'ясом, то і цю начинку ви можете зробити складною: пропустіть через м'ясорубку велику головку сирого лука, потім варене м'ясо (його ви дістанете з бульйону, на якому припускаєте зварити щось на перше блюдо - знову економія !), шматок свіжої капусти, потім додайте у фарш дрібно рубані, зварені круто яйця, посоліть і поперчіть фарш, влийте 2-3 столових ложки бульйону, все вимісіть і у вас вийде відмінна соковита начинка для млинців. Після того, як ви їх загорнете конвертиком, обсмажте з двох сторін у маслі.

А ще ми звично кладемо в фарш для голубців і болгарських солодких перців рис. Але, якщо до нього додати гречаної крупи, то знову ж таки ми заощадимо на м'ясі.

Ці кілька пропозицій щодо економії м'яса ми даємо на перший випадок. Головний «економіст» в них - соковита свіжа капуста! Віддаючи їй перевагу, ми не тільки економимо, а й робимо наші страви ніжними, смачними та корисними, і при цьому насичуємо організм необхідними мінералами, такими необхідними і потрібними, особливо в зимовий період, коли споживання м'яса зростає, а свіжих овочів на наших столах стає менше.
Аватар пользователя
Повариха

 
Автор темы
Сообщений: 232
Темы: 205
Зарегистрирован: 18 ноя 2011, 22:50
Откуда: Запорожье
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 6 раз.

Объявления

Вернуться в Кулинарные советы

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Yahoo [Bot]




Яндекс.Метрика