• Объявления



Картопля

Делимся своими кулинарными секретами и советами

Картопля

Сообщение Бэлла » 01 мар 2012, 17:33

Усіма улюблена картопля потрапила в Європу тільки в 1565 році, і цей овоч завоював популярність у багатьох народів. Сьогодні не можна уявити святковий або щоденне меню без картоплі. У нашій кухні є безліч способів приготування різних блюд.

Купуючи картопля звертайте увагу на рівномірне забарвлення, тверді бульби. М'який картоплю і пророщений втрачає свої якості, і напевно неправильно зберігався. Якщо на картоплі шкірка лущиться, це ознака недостатньо достигли картоплі, він не довго зберігається і містить менше вітамінів і корисних властивостей.
У стиглих бульбах щільна шкірка, залежно від сорту гладка або шорстка.

В умовах міста радимо купувати картоплю невеликою кількістю, не треба витрачати зусиль на правильне збереження.
Якщо вирішили запастися оптом на зиму, зберігайте в сухому і темному місці картоплю. Для доброму стані ідеальна температура +7- +10 градусів.

Якщо температура вище картопля швидко починає проростати і в'янути, в целофані не зберігайте, він може розпаритися і прогніть. Не можна обробляти картоплю водою, коли зберігаєте - почне з'являться цвіль.

Найбільш корисні речовини знаходяться в шкірці і під нею - так, що картопля в мундирі вважається більш вітамінізований. Перед варінням не деріте картоплю у воді, втрачається вітамін С, бажано очистити і зразу готувати улюблені страви.
Аватар пользователя
Бэлла

 
Автор темы
Сообщений: 274
Темы: 226
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 22:03
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 4 раз.

Объявления

Вернуться в Кулинарные советы

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Yahoo [Bot], Yandex [Bot]




Яндекс.Метрика