• Объявления



Овочі

Делимся своими кулинарными секретами и советами

Овочі

Сообщение Бэлла » 01 мар 2012, 17:40

Овочі містять вітаміни групи В і С, які легко окислюються. Тому готуючи салати, овочі нарізаємо безпосередньо перед подачею на стіл.
Білі овочі - селера, кольрабі, білокачанна капуста після чистки швидко темніють. Цього можна уникнути, якщо до води, якою їх заливають, додати лимонну кислоту або оцет.

Червоні овочі - червона капуста, буряк - окислюють метали, змінюючи при цьому свій колір. Якщо їх нарізати ножем, натерти на тертці або змолоти, червоний колір зміниться на коричневий або фіолетовий. Щоб овочі знову стали червоними, їх подкисляют.

Зелені овочі - шпинат, капуста, горошок під впливом окисляючих ферментів стають коричневими. Тому їх відразу ж варять. Питну соду для збереження кольору використовувати забороняється, тому що вона руйнує вітаміни В і С.

Овочі не замочують у воді, а лише миють, так як вода розчиняє не тільки білки, а й цукор, мінеральні солі.
Аватар пользователя
Бэлла

 
Автор темы
Сообщений: 274
Темы: 226
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 22:03
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 4 раз.

Объявления

Готуємо правильно овочі.

Сообщение Бэлла » 01 мар 2012, 18:22

• Шкірочка з помідора легко зніметься, якщо його опустити в гарячу воду (окріп), а потім в холодну.

• Щоб морквина не темнішала, потрібно зняти тонкий шар шкірки, а не зрізати.

• Щоб морквина швидше зварилася, потрібно додати трохи соди.

• Щоб не темніли руки при чищенні овочів потрібно їх змочити оцтом.

• Коли варите заморожені овочі, не потрібно їх попередньо розморожувати. Для збереження корисних властивостей, кладіть їх відразу в окріп.

• Щоб залишився природний колір при варінні овочів, додайте дрібку соди.

• Зелені помідори доспеют швидше, якщо їх покласти в каструлю і закрити кришкою.

• Буряк не втратить свій колір при варінні, якщо не зрізати її корінець.
Аватар пользователя
Бэлла

 
Автор темы
Сообщений: 274
Темы: 226
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 22:03
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 4 раз.


Вернуться в Кулинарные советы

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: нет зарегистрированных пользователей




cron
Яндекс.Метрика