Молочні продукти (сметана, сир)
Добавлено: 01 мар 2012, 17:41
Сметана
Кислу сметану, змішану з борошном, можна використовувати для приготування соусів. Спочатку сметану розмішують в невеликій кількості соусу, потім вливають в залишок соусу. Зробити кисліше соус можна лимонним соком або оцтом, але після того, як сметана прогріється.
Не треба варити соус на сильному вогні, так як сметана стане рідкою.
Солодку сметану можна приготувати з цільного підігрітого молока, в якому потрібно розплавити свіже масло. Потім цю суміш збиваємо міксером протягом 3 хв. Для приготування сметани кладемо в 1 л молока 30 г масла.
Сири
Тверді сири не висихають, якщо їх загорнути в серветку, змочену пивом або солоною водою. Зріз можна протерти олією.
Сир, який засох, треба на кілька годин занурити в молоко. Він стане м'якше, і легше буде різатися.
Тверді сири можна використовувати для різних страв, натерши їх на тертці.
Натерті тверді сири - смачне і поживне доповнення до супів, соусів, виробів з тіста. З них можна робити грінки.
Кислу сметану, змішану з борошном, можна використовувати для приготування соусів. Спочатку сметану розмішують в невеликій кількості соусу, потім вливають в залишок соусу. Зробити кисліше соус можна лимонним соком або оцтом, але після того, як сметана прогріється.
Не треба варити соус на сильному вогні, так як сметана стане рідкою.
Солодку сметану можна приготувати з цільного підігрітого молока, в якому потрібно розплавити свіже масло. Потім цю суміш збиваємо міксером протягом 3 хв. Для приготування сметани кладемо в 1 л молока 30 г масла.
Сири
Тверді сири не висихають, якщо їх загорнути в серветку, змочену пивом або солоною водою. Зріз можна протерти олією.
Сир, який засох, треба на кілька годин занурити в молоко. Він стане м'якше, і легше буде різатися.
Тверді сири можна використовувати для різних страв, натерши їх на тертці.
Натерті тверді сири - смачне і поживне доповнення до супів, соусів, виробів з тіста. З них можна робити грінки.