Страница 1 из 1

Як cоліть Сало

СообщениеДобавлено: 01 мар 2012, 17:42
Бэлла
Вченими доведено, що сало не тільки хороший продукт за смаковими якостями, але й корисний. Багато хто думає що жири погано засвоюються організмом в надмірному споживанні, насправді краще з'їсти невеликий шматочок сала (це покращить обмін холестерину), ніж перекусити пиріжком або ковбасою. Також у свинячому салі міститися речовини покращують роботу серця і стимулюють оновлення клітин організму.

Сало можна їсти сирим, копченим, солоним, вареним, смаженим. Можна додавати в різні м'ясні вироби, це додасть їм соковитості.
Щоб сало не втрачало свої властивості, готуємо солоний розчин, сало нарізаємо шматками, обвалюють у солі і ставимо в темне місце.

Найсмачніше сало виходить зі спеціями. При його засолюванні натирають приправами, якщо готуємо холодну закуску посипаємо прянощами і приправами.

Хороший спосіб:
На кілограм сала нам знадобиться пару головок часнику, приправи (перець мелений, базилік, паприка, лавровий лист). Ріжемо на шматки сало, в надрізи додаємо часник, приправи, обволікає в солі і шарами укладаємо (чим щільніше, тим краще) в посудину. Залишаємо в прохолодному місці і через 5 діб насолоджуємося. Цей спосіб називають сухим.

Є спосіб маринаду. Робимо розчин - (на літр води 1 кг. Солі) ставимо на вогонь, додаємо приправи, кладемо порізане сало і на малому вогні варимо близько 2-х годин.
Після того як вийняли, даємо трохи охолонути і натираємо сумішшю (часник + приправи).
Наше сало загортаємо в марлю і залишаємо на добу, після чого в холодильник.

Для любителів гостренького.
7 склянок води, 1 склянка солі, лушпиння цибулі, червоний перець.
Кип'ятимо сало 20 хвилин, і залишаємо його в розсолі на добу, потім натираємо часником і червоним перцем.

Швидкий спосіб (2-3 години). У банку кладемо сало, часник, приправи і сіль. Заливаємо окропом і накриваємо кришкою. Коли охолоне можна їсти.
Приємного апетиту!