Страница 1 из 1

Вибираємо м'ясо птиці

СообщениеДобавлено: 01 мар 2012, 18:19
Бэлла
Вибираємо м'ясо птиці

За своїм складом м'ясо птиці дуже схоже на м'ясо тварин. М'ясо курки містить досить багато екстрактивних речовин і часто використовується для бульйонів.

Якщо птах була старою, то її м'ясо варити до м'якості важче, тому що воно містить безліч сполучних тканин.
М'ясо качок і гусей багато жиром, тому вони в основному використовуються для смаження. Жир качок і гусей легко перетравлюється і добре засвоюється. До того ж плавиться він при досить низькій температурі.
Кури вагою 1-1,5 кілограма, і качки вагою близько 2 кілограмів мають особливо смачне м'ясо.

Молоду птицю від старої можна відрізнити за кількома ознаками:
1. Молода птиця має м'яку грудну кістку, яку можна без праці згинати, м'яку і легко розривається шкіру, гострі пазурі.
2. Молоді гуси і качки мають м'який і без праці згинається світло-жовтий дзьоб, світло-жовті ноги. У старих гусей і качок ноги і дзьоб червоно-жовтого кольору.