Як зберігати мед
Добавлено: 01 мар 2012, 18:20
Як зберігати мед
Правильне зберігання меду збереже його лікувальні та смакові властивості. При дотриманні правил цей смачний продукт бджільництва збереже свою якість тривалий час.
Мед потрібно зберігати в дуже чистою скляному посуді або алюмінієвої. Температура зберігання від 0 до 10 градусів С. Якщо температура мінусова в меді руйнуються вітаміни і амінокислоти, при високій температурі погіршується якість, колір і запах.
Щоб мед швидко не темнів, зберігати його потрібно в темних приміщеннях.
Мед містить в собі кислоти, його не можна зберігати в посудинах з міді, цинку свинцю.
При контакті утворюються хімічні речовини, це може призвести до харчового отруєння.
Ще у меду є властивості вбирати запахи, не зберігайте поруч з побутовою хімією, продуктами, що мають сильні аромати.
Якщо ви хочете зберегти мед у стільниках, найкраще підійде харчова плівка, щільно загорнувши, зберігайте в прохолодному місці. В сотах мед може зберігатися дуже довго. Бджоли виробляють спеціальні ферменти для його збереження.
Правильне зберігання меду збереже його лікувальні та смакові властивості. При дотриманні правил цей смачний продукт бджільництва збереже свою якість тривалий час.
Мед потрібно зберігати в дуже чистою скляному посуді або алюмінієвої. Температура зберігання від 0 до 10 градусів С. Якщо температура мінусова в меді руйнуються вітаміни і амінокислоти, при високій температурі погіршується якість, колір і запах.
Щоб мед швидко не темнів, зберігати його потрібно в темних приміщеннях.
Мед містить в собі кислоти, його не можна зберігати в посудинах з міді, цинку свинцю.
При контакті утворюються хімічні речовини, це може призвести до харчового отруєння.
Ще у меду є властивості вбирати запахи, не зберігайте поруч з побутовою хімією, продуктами, що мають сильні аромати.
Якщо ви хочете зберегти мед у стільниках, найкраще підійде харчова плівка, щільно загорнувши, зберігайте в прохолодному місці. В сотах мед може зберігатися дуже довго. Бджоли виробляють спеціальні ферменти для його збереження.