• Объявления



Майонез

Делимся своими кулинарными секретами и советами

Майонез

Сообщение Бэлла » 01 мар 2012, 18:20

Якщо збираємося прикрашати страви майонезом, то до нього потрібно додати трохи желе (на 100 г майонезу 10 г желе).

Майонез не буде осідати, якщо всі його складові будуть мати при змішуванні однакову температуру, при цьому масло слід втирати в жовток потроху і час від часу краплями додавати лимонний сік або оцет. Дуже низька температура в холодильнику може бути причиною того, що майонез розкладається (оптимальна температура зберігання +5 ° С).
Щоб запобігти цьому, потрібно домішати в готовий майонез одну кавову ложечку гарячого оцту або окропу, добре збити і тільки після цього поставити його в холодильник.

Щоб майонез загус, потрібно додати трохи масла (на два жовтки приблизно 300 г).

Майонез можна зробити густим кашкою з грубої муки і молока.
На 3-4 білка потрібно 1/8 літра молока і 20 г борошна.

Майонез в картопляний салат кладуть, коли картопля повністю охолоне.

Майонез можна розбавити невеликою кількістю води, білим вином або м'ясним відваром. Придатний і відвар з коріння петрушки, селери та іншої городньої зелені. Рідина додають порціями і добре збивають або розтирають.

Рідкий майонез загусне, якщо його поступово втерти зі свіжим жовтком.

Якщо майонез осел, його потрібно маленькими порціями втерти до одного або двох свіжих жовтків або добре підігріти і розмішати. Можна також додати кілька крапель кип'ятку і збити.
Аватар пользователя
Бэлла

 
Автор темы
Сообщений: 274
Темы: 226
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 22:03
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 4 раз.

Объявления

Вернуться в Кулинарные советы

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Bing [Bot]




Яндекс.Метрика