Страница 1 из 1

Зберігання та приготування круп

СообщениеДобавлено: 01 мар 2012, 18:23
Бэлла
Щоб крупи добре зберігалися і не вбирали запах, зберігати їх потрібно в скляних або жерстяних банках. Кришки повинні щільно закриватися.

Перед приготування каші, будь-яка крупа повинна очищатися від будь-яких домішок і дрібного сміття. Потрібно ретельно промивати всі крупи, крім манної.

Для приготування каші, найкращою посудом буде алюмінієва каструля, ще краще якщо вона з товстим дном.

Перед варінням гречаної каші, крупу краще попередньо обсмажити на сковороді, масло додавати не потрібно. Коли почне потріскувати, знімайте і готуйте кашу.

Якщо варите кашу з молоком, сіль кладеться в молоко перед засинанням крупи, а цукор в кінці.

Щоб рис не розварився і був білим, радимо додати трохи лимонної кислоти або пару крапель соку лимона.

Щоб каша була ніжніше і смачніше, додайте шматочок вершкового масла під час варіння.

Перлова крупа швидше зваритися, якщо її попередньо замочити на кілька годин.

Якщо манну кашу відразу посипати цукром, на поверхні не утворюється кірка.