• Объявления



Про користь шоколода

Делимся своими кулинарными секретами и советами

Про користь шоколода

Сообщение Кнопа » 30 мар 2012, 14:24

У коробці з солодким шоколадом сусідять молочний і білий. Якщо бути педантами, білий шоколад - не шоколад зовсім, тому що в ньому не міститься какао-порошку. Какао ж масло безбарвно, саме воно відповідає за танення шоколаду і в роті, і в руках, так як плавиться при температурі 97 градусів за Фаренгейтом (приблизно 36,1 градуса за Цельсієм) - температурі людського тіла. До слова, саме шоколаду цілком під силу не дати їй впасти нижче критичної норми: завдяки трьом батончикам молочного шоколаду в 1993 р. залишилися в живих четверо англійців, які опинилися в полоні засніжених Кавказьких гір. А сало в шоколаді, герой «анекдотів про хохлів», - вірний засіб залишитися в доброму здоров'ї в суворих умовах Крайньої Півночі, адже в поєднанні з вуглеводами краще засвоюються жири. Гіркий шоколад вважається найкориснішим, причому заслужено. В ньому мало цукру, зате не менше 55% какао, а значить, в рекордних кількостях містяться амінокислоти і антиоксиданти. Корисні властивості чорного шоколаду відомі давно, а стимулюючі властивості гіркого шоколаду тестували на собі чарівний Джакомо Казанова і хвилююча мадам де Помпадур. Дослідження наших днів показало, що шоколад збуджує вчетверо сильніше, ніж поцілунки. Головне - не переборщити, тому як міститься в шоколаді кофеїн сприяє почастішання пульсу і підвищення артеріального тиску. А в 125 грамах цих ласощів кофеїну більше, ніж у чашці розчинної кави.

Крім цього, шоколад є прекрасним антидепресантом і стимулює мозкову діяльність. А тепер про найголовніше. Солоний шоколад - це ноу-хау охочих до експериментів шоколатьє, які осмілилися позбавити нас солодкого. Причому не просто солоний, а з додаванням ... кропу, базиліка, пелюсток троянд, цвітної капусти, помідорів і навіть копченого бекону! Смак у такого ласощі спірне, зате користь від нього очевидна, адже в солоній плитці зовсім не міститься цукру - найпершого ворога зубної емалі, рельєфного преса, а також (не побоїмося цього слова, нехай його бояться ласуни!) Імунної системи. Цукор називали білою смертю поряд з сіллю, але сіль в солоному шоколаді - морська, в ній міститься майже повний комплекс необхідних людині мінеральних речовин.

З кави можна робити не тільки напій, але готувати смачні страви.
Аватар пользователя
Кнопа

 
Автор темы
Сообщений: 280
Темы: 250
Зарегистрирован: 07 дек 2011, 20:10
Благодарил (а): 7 раз.
Поблагодарили: 14 раз.

Объявления

Вернуться в Кулинарные советы

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Yahoo [Bot]




Яндекс.Метрика