• Объявления



Як правильно зробити чай

Делимся своими кулинарными секретами и советами

Як правильно зробити чай

Сообщение Повариха » 19 ноя 2011, 02:25

Як правильно зробити чай

рецепти українською мовою

Щоб правильно вибрати чай, потрібно насамперед знати, що Ви хочете, який чай Вам потрібен. Існує безліч сортів, що відрізняються видом, способом скрутки, ступенем ферментирование, а головне - свіжістю. Дуже важливо, щоб Ви вміли відрізняти старий чай від свіжого, якісний - від підробленого.

Потрібно вміти оцінити так звані чотири «чайні коштовності»: вигляд, колір, аромат і смак чаю.

Перше, що відрізняє елітний чай від звичайного, це однорідність. Чаїнки однакові, їх вигляд відповідає способу скручування. Якщо взяти жменю чаю, покласти на лист паперу і трохи потрясти, то всі уламки, ламані чаїнки виявляться внизу. Їх кількість не повинна перевищувати 5 - 10% від загальної маси. Потім потрібно розтерти в руці чаїнки, і подивитися, наскільки добре вона висушена: якщо пересушена, то розпадеться на порох; при недосушене чаї вона скачається в катишек. І те, й інше погано: в першому випадку чай буде пахнути димом, у нього не буде аромату, а в другому - швидко запліснявіє при зберіганні. У нормі чай повинен розламати на дрібні шматочки.

Далі оцінюємо колір чаю: свіжий має яскравий, глибокий колір (але не трав'яний, а чайний!), Він тьмяніє з віком, і при неправильному зберіганні чаю. Коли ми нюхаємо аромат, то він повинен бути чистим і свіжим, і при диханні розкриватися різними відтінками, все глибше і глибше, заповнюючи цілком тіло; ми ніби занурюємося в аромат чаю. Якщо чай старий або не елітний, дешевий, або підроблений, то аромат важко сприймається, або різко б'є в голову, або швидко зникає.

Потім нам необхідно чай заварити і подивитися, як він розкривається при заварюванні, скільки разів його можна пити, якого кольору настій. Якщо чай свіжий, то настій прозорий, чистий, ароматний. Після заварювання ми повинні оцінити «ча - ді», чайне дно. Це означає, що необхідно розглянути спитий чай. Якщо лист (або нирки) цілі, і яскраво видно прожилки, то чай хороший. Ну, і нарешті, чаїнки можна з'їсти, це комора вітамінів і мікроелементів! Вони повинні бути м'якими і смачними.
Аватар пользователя
Повариха

 
Автор темы
Сообщений: 232
Темы: 205
Зарегистрирован: 18 ноя 2011, 22:50
Откуда: Запорожье
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 6 раз.

Объявления

Вернуться в Кулинарные советы

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Yahoo [Bot]




cron
Яндекс.Метрика