• Объявления



Рецепт пирога Shepherd's Pie

Здесь делимся всевозможными рецептами мясных блюд. Как лучше приготовить мясо.

Рецепт пирога Shepherd's Pie

Сообщение ПОЛИНКА » 06 фев 2012, 21:35

Рецепт м'ясного пирога

Пиріг пастуха (Shepherd's Pie) - традиційне англійське блюдо. Однак, за свою простоту в приготуванні, доступність продуктів і чудовий смак, воно стало популярним і в таких країнах як США, Австралія, Нова Зеландія (там його називають "сільським пирогом" (cottage pie)).

У класичному рецепті використовують м'ясо баранини. Але сьогодні багато готують пиріг з яловичого фаршу. По суті, пиріг пастуха, - це запіканка, яка складається з двох шарів: яловичого фаршу, з додаванням овочів і картоплі пюре.

Інгредієнти для пирога Shepherd's Pie:
500 гр яловичого фаршу
1 велика цибулина
2 моркви
1 чашка гороху (можна використовувати будь-які овочі, наприклад, квасоля, кукурудзу і т.д.)
1/2 чашки яловичого бульйону
700 гр картоплі (близько 3х больще картоплин)
вершкове масло для приготування фаршу і пюре
молоко 1/4 склянки (для пюре)
сіль, перець за смаком

Приготування м'ясного пирога:

Очистіть картопля, розріжте на четвертинки і варіть в підсоленій воді до приготування (близько 20 хвилин).

У той час, поки вариться картопля, поріжте цибулю та моркву на невеликі кубики, розтопіть масло на сковороді і смажте овочі, поки вони не стануть м'якими (близько 10 хвилин).

(Якщо Ви хочете додати інші овочі, наприклад, горох або кукурудзу, додавайте їх під кінець приготування цибулі та моркви або ж після того, як м'ясо буде повністю прожареним).

Як тільки цибуля і морква стануть м'якими, додайте горох і готуйте не середньому вогні близько 3х хвилин.

Додайте фарш, готуйте його до тих пір, поки м'ясо не перестане бути рожевим. Посоліть, поперчіть.


До овочів і м'яса додайте бульйон і готуйте (нічим не накриваючи сковороду) 10 хвилин.

Як тільки картопля стане м'яким, злийте всю воду, додайте вершкове масло (2 столові ложки), посоліть і розімніть картоплю. Додайте молоко (регулюйте молоком гутоту пюре).

У вогнетривкий посуд викладіть м'ясо з овочами, зверху - пюре.

Готуйте пиріг при 200С 30 хвилин.

Приємного апетиту, пиріг Shepherd's Pie готовий!)))

p.s. Пиріг можна так само подавати порційно, використовуючи тарталетки.

p.s.s. У пюре можна додати трохи французької гірчиці в зернах або тертого сиру.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Объявления

Вернуться в Мясные блюда

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: нет зарегистрированных пользователей




cron
Яндекс.Метрика