Обладнаний холодець виходить саме з домашнього, навіть старого півня. І готується він дуже просто, хоч і не швидко, зате не вимагає вашої постійної присутності на кухні. Відмінне холодну страву до свята і не тільки.
Інгредієнти для холодцю з домашнього півня:
півень вагою 1,5-2 кг
вода - 3-3,5 літра
цибуля - 2 шт
морква -1 шт
сіль
лавровий лист - 1 шт
чорний перець горошком - 6 шт
Півня поділяємо на порційні шматочки, миємо. Для варіння холодцю використовуються всі частини півня, потрошку (пуп, печінка, серце) і навіть голову і лапки (їх можна буде після закінчення варіння з'їсти). Заливаємо нашого півника водою і ставимо на вогонь.
Коли вода закипить, знімаємо пінку, кладемо в бульйон 1 очищену цибулину (цілком), очищену цілу морквину, перець горошком і лавровий лист. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 4:00, якщо півень дуже старий - 6:00. У процесі варіння цибулину треба викинути, коли вона почне розвалюватися і покласти нову.
Солимо бульйон в кінці варіння, приблизно за 30 хв до закінчення. Після закінчення варіння дістаємо з бульйону півня і відокремлюємо м'ясо від кісток, шкурки я не люблю, тому теж відокремлюю. Лапки і голову їмо відразу, вони нам були потрібні тільки для навару.
Розкладаємо м'ясо по тарілках і заливаємо бульйоном. При бажанні прикрашаємо морквою. Даємо бульйону охолонути при кімнатній температурі, потім ставимо в холодильник для застигання. Дуже смачно їсти холодець з хріном. Рецепт приготування хрону читайте в наступному пості. Приємного вам поїдання!
-
- Объявления
Холодець з домашнього півня
1 сообщение
• Страница 1 из 1
Объявления
1 сообщение
• Страница 1 из 1
Вернуться в Рецепты к праздникам Кто сейчас на форумеЗарегистрированные пользователи: нет зарегистрированных пользователей |