Страница 1 из 1

Основний білий соус

СообщениеДобавлено: 07 фев 2012, 22:39
ПОЛИНКА
Склад: 30 грамів масла або іншого жиру, 30 г борошна, 0,5 літра м'ясного або овочевого бульйону, 20 грамів масла.

З борошна і масла, підсмажених до золотисто-жовтого кольору, приготувати заправку.
Відставивши її з вогню, залити приблизно 1/3 рідини, переміщати, знову поставити на вогонь і при постійному помішуванні довести суміш до кипіння.
Заважати до тих пір, поки соус не стане однорідної консистенції.
Потім ввести залишок рідини і продовжувати кип'ятити у відкритому посуді, часто перемішуючи, протягом приблизно 15 хвилин.
Після закінчення варіння для поліпшення смаку можна ввести в соус масло, злегка - посолити.