Страница 1 из 1

Корічневий соус

СообщениеДобавлено: 07 фев 2012, 22:41
ПОЛИНКА
Склад: 30 грамів масла або іншого жиру, 30-40 грамів борошна, 0,5 літра міцного м'ясного бульйону або частину червоного вина, цибулина, невелика морква, 1/8 чайна ложка глутамату натрію, щіпка солі, щіпка мускатного кольору, 1-2 чайна ложка сметани, 2 чайних ложки томату-пюре.

Муку підсмажити до коричневого кольору, залити приблизно 1/3 бульйону, при постійному помішуванні довести до кипіння, до отримання гладкої маси.
Овочі та прянощі додати із залишком бульйону і варити соус при постійному помішуванні близько 30 хвилин.
Протерти через сито, якщо потрібно зробити соус ніжніше, додати сметану.
Подається до яловичині, телятині, печінки, макаронних виробів і т. д.