Страница 1 из 1

Домашній майонез

СообщениеДобавлено: 08 фев 2012, 21:37
ПОЛИНКА
Склад: 4-5 яєчних жовтків, 500-700 грамів рафінованого рослинного масла, 1/4 склянки оцту (у ньому можна розмішати сіль і цукор), 1/3 чайної ложки цукру, менше 1/2 чайної ложки солі, 1/3 чайної ложки столової гірчиці.

Ретельно збити жовтки (мінімум 1 хвилину), щоб вони майже побіліли.
Якщо збити недостатньо ретельно, все потім розділиться на окремі фракції і майонез не вийде.
Не вимикаючи міксера, починати підливати масло.
Зверніть увагу: не можна різко вливати масло - це головна помилка.
Маса не повинна розділятися на фракції.
Якщо це відбувається - припинити доливати масло, нехай міксер зробить масу однорідною.
Потім продовжити додавати масло.
Його вливають цівкою діаметром з сірник.
Цей процес займе приблизно 4-5 хвилин.
Коли об'єм маси досягне 5/4 банки і почне тягнутися за віночками міксера (це стане помітно), пора вливати оцет.
Вся маса побіліє і стане більш рідкою.
Щільність маси регулюється оцтом.

Додати сіль, цукор, перець за смаком.