Страница 1 из 1

Гірчиця пряна

СообщениеДобавлено: 08 фев 2012, 21:41
ПОЛИНКА
Склад: 280 грамів порошку гірчиці, 100 грамів рослинної олії, 200 грамів 9%-ного оцту, 5 столових ложок цукру, 0,1 грама запашного перцю, 0,3 грама кориці, 0,3 грама гвоздики, 0,35 грама гіркого перцю , 1 лавровий лист.

Приготувати маринад: покласти в 175 грамів води спеції, довести до кипіння, варити 5-8 хвилин, охолодити, процідити, додати оцет.
Гірчицю просіяти через сито і, помішуючи, заварити 175 грамів окропу до отримання густої однорідної маси.
Залити її окропом, покривши на 2-3 сантиметри, і витримати 10-12 годин в темному прохолодному місці.
Потім воду злити, додати в кілька прийомів рослинне масло, цукор, змішаний з оцтом маринад і перемішати до отримання однорідної маси, перекласти в керамічний, емальований або скляний посуд, накрити кришкою і витримати гірчицю 24 години.