Страница 1 из 1

Кетчуп пряний

СообщениеДобавлено: 09 фев 2012, 22:34
ПОЛИНКА
Склад: 8 кілограмів помідорів, 5 кислих зелених яблук, 1 столова ложка желатину, 4 столових ложки солі, 200 грамів цукру, 3 головки часнику, 1 чайна ложка гвоздики, по 1 столовій ложці порошку кориці з цукром, протертих в порошок сухих трав - базиліку , петрушки, кропу, чабру, 5 горошин запашного перцю.

Замочити 1 столова ложка желатину в склянці кип'яченої холодної води, залишити на деякий час, частіше перемішувати, а на ніч прибрати в холодильник.
Помідори протерти в пюре, потім уварити у великій каструлі на повільному вогні до густоти.
Додати цибулю, також подрібнений до пюреобразного стану, сіль, цукор і добре проварити.
Зняти з вогню, накрити чистим рушником, а зверху кришкою і залишити на ніч, щоб ще випаровуванням позбавитися від зайвої рідини.
На другий день подрібнити в пюре яблука і, щоб воно не темніло, додати трохи холодного томата.
Відлити в невелику каструльку 0,5 літра увареного холодного томата, додати очищений часник і подрібнити в пюре.
Велику каструлю з рештою томатом поставити на вогонь, добре прокип'ятити, додати в неї прянощі, вилити туди яблучне пюре і варити 10 хвилин.
Зняти з вогню, одразу вилити туди розмочений желатин, ретельно перемішати, слідом вилити часникове пюре і теж ретельно перемішати.