Страница 1 из 1

Голландський соус

СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 20:24
ПОЛИНКА
Склад: 250 грамів слив, масла, 2-3 яєчних жовтки, 4 столових ложки білого вина, 2 столових ложки лимонного соку, сіль, перець.

На невеликому вогні розтопити вершкове масло, потім шумівкою видалити піну, що утворилася, так щоб масло стало повністю прозорим.
Перемішати віночком жовтки і вино в металевій мисці з високими краями.
У високій каструлі нагріти воду до 50 градусів.
Обережно поставити миску на каструлю і, безперервно помішуючи віночком, продовжувати збивати суміш з вина та яєчних жовтків до утворення сметанообразной маси.
Помішуючи, влити тонкою цівкою вершкове масло.
Заправити сіллю, лимонним соком і перцем.
При приготуванні соусу потрібно пам'ятати, що його не можна доводити до кипіння, інакше жовтки згорнуться.

Подавати на стіл до страв з відварної риби цінних сортів, до холодного м'яса і спаржі.