• Объявления



Соус беарнез

Кулинарные рецепты всевозможных соусов

Соус беарнез

Сообщение ПОЛИНКА » 13 фев 2012, 20:25

Склад: 5-6 горошин перцю, найкраще білий, 2 стебла петрушки, 1 столова ложка дрібно рубаного ріпчастого лука, 2 столових ложки винного оцту (можна замінити розведеним столовим оцтом, до якого додається сухе біле столове вино), 4 столових ложки води, 3 яєчних жовтки, 150-175 грамів вершкового масла, 1 чайна ложка подрібненої зелені петрушки, 1 чайна ложка іншої зелені, мелений червоний перець.

За способом приготування соус беарнез близький до голландського соусу.
Різниця полягає в тому, що для голландського соусу зелень не пасерують разом з прянощами.
Розтопити масло.
Горошини перцю потовкти у ступці або міцною ручкою ножа, цибулю разом з листочками і стеблинками петрушки покласти в посуд з товстим дном.
Залити оцтом і водою.
Повільно припускати, поки рідина не випарується до 1/3 від початкового об'єму, потім процідити і налити назад в обполоснути водою посуд.
Поставити в гарячу воду (в великий посуд або на деко) і, безперервно збиваючи мішалкою, додати яєчні жовтки і приблизно 1 столову ложку вершкового масла.
Підвищити температуру води і збивати соус особливо ретельно, поки він не стане густіше; потім, продовжуючи збивати, додати тонкою цівкою розтоплене масло.
У процесі приготування соус треба безперервно збивати.
Готовий соус має бути досить густим, пишним і з блискучою поверхнею.
Заправити соус меленим червоним перцем і подрібненою зеленню, і відразу подати на стіл.

При виготовленні соусу беарнез вода не повинна закипати, інакше соус згорнеться.
Якщо ж це станеться, то покласти в миску або в маленьку посуд сирі яєчні жовтки і сильно збиваючи, додавати згорнувся соус, поки він не прийме колишній вигляд.

Соус беарнез подавати до смаженої риби, м'яса, до риби (або м'яса) в тесті, смаженої у фритюрі.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Объявления

Вернуться в Рецепты соусов

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: нет зарегистрированных пользователей




cron
Яндекс.Метрика