Страница 1 из 1

Сметанний соус з їдальнею червоним буряком

СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 20:43
ПОЛИНКА
Склад: 1 склянка сметани, 1 склянка збитих вершків, сіль, мелений білий чи червоний перець, гірчиця, цукор, 2 столових ложки подрібненого кропу або зеленої цибулі, 2 столові ложки томату-пюре, 3 столових ложки маринаду з-під червоного буряка, 3 столових ложки дрібно нарізаної маринованої вареної червоного буряка.

Вершки збити, змішати зі сметаною, заправити.
При бажанні можна додати для смаку кріп, зелена цибуля або томат-пюре.

Соус підходить до холодної відвареної риби, курки, до солоної оселедця, а також кальмарам.

Сметанний соус з буряком можна подавати до рибного або м'ясного салату.
Бажано подавати його в окремому соуснику (щоб зберігся колір складових частин салату).