• Объявления



Кефірна дієта - легкий спосіб схуднути

Диетические системы питания. Как похудеть, как всегда быть красивым бодрым и здоровым… Питание для беременных и кормящих грудью женщин. Здоровый образ жизни обсуждаем и оцениваем диеты, диетические продукты. Красота и здоровье

Кефирно-вівсяний розвантажувальний день

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:38

Такий розвантажувальний день, крім схуднення та нормалізації роботи кишечника, вельми
покращує колір обличчя. Так що його бажано проводити перед важливими, представницькими
подіями. Напередодні ввечері замочіть кілька ложок вівсяних пластівців у кип'яченій
холодній воді. А вранці заправте отримане 1 чайною ложкою меду і з'їжте, запиваючи
склянкою кефіру з біфідофлори. Через години три випийте склянку настою шипшини. В обід
- Яблука і склянку кефіру. У полудень - кефір. На вечерю приготуйте собі два сухарика і
випийте з ними чай з травами, лимоном і медом. Перед сном - склянка біфідокефіра.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Объявления

Кефирно-соковий день

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:39

Запасіться 0,5-1,0 л соку, краще з м'якоттю, і 1л кефіру. З ранку випийте склянку соку. В
ленч - склянка кефіру. В обід - сік. У полудень - кефір. На вечерю - сік. Перед сном - стакан
кефіру. Корисно проводити такий день і при зайвій вазі, і при сечокам'яній хворобі.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Кефирно-калієвий день

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:39

Розмочити за ніч у холодній воді попередньо промиту курагу, чорнослив,
родзинки, сухі яблука і розподіліть їх на п'ять прийомів. Вранці - курагу, чорнослив, стакан
кефіру. У ленч - ізюм, стакан кефіру. В обід - ізюм, яблука, чорнослив, кефір. На вечерю -
курага, чорнослив, яблука, кефір. Перед сном - склянка кефіру. Цей день гарний при набряках,
при гіпертонії і при надмірній вазі.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Кефирно-фруктовий день

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:39

Такий смачний розвантажувальний день краще всього проводити в кінці літа, коли всі
фрукти доступні за ціною. Купуйте напередодні фруктового дня груш, яблук, персиків, слив,
полуниці, суниці, смородини і т. д. Вранці випийте склянку кефіру і з'їжте ті фрукти
і в такій кількості, в якому ваша душа бажає. Під час другого сніданку - яблука. В обід
приготуйте фруктовий салат і полийте кефіром. При особливому бажанні і схильності до
гурманства можете його посипати подрібненими горіхами. Але тільки врахуйте, що горіхи - це
дуже калорійний продукт і з ним, отже, потрібно бути обережніше. Далі, в
полуденок з'їжте ті фрукти і ягоди, які хочете, і випийте склянку кефіру. На вечерю -
яблука. Перед сном - склянка кефіру.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Кефирно-шоколадний день

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:39

Вранці випийте чашку кави або стакан какао. На другий сніданок - склянка кефіру. В
обід розгриз маленьку плитку улюбленого вами шоколаду і запийте його гарячим чаєм. В
полудень - стакан какао. Вечеря - трохи шоколаду з гарячим, природно, несолодким чаєм з
заспокійливими травами. Перед сном - склянка кефіру.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Кефирно-кавуновий день

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:40

Купуйте напередодні кавун. Зрозуміло, що цей розвантажувальний день інакше як в серпні або в
Наприкінці липня не проведеш. Ранок почніть з того, що розріжте кавун і з'ясуйте, наскільки
він гарний і заспівав. Якщо продавець вас обдурив, то швидко переорієнтуються і замініть
кавуново-кефірний день на який-небудь інший з вишепредложенних. Якщо кавун
чудовий, то розподіліть його подумки або графічно з боку кірки на три
частини і з'їжте за сніданком першу. Далі - через 3 години випийте склянку біфідокефіра.
На обід з задоволенням заглотніте другу частину кавуна. У полудень - стакан кефіру. Вечеря
з кавуном, якщо вас мучать камені або пісок в нирках, можете провести в теплій ванні (з
третьою частиною кавуна). З'їжте його, перебуваючи у ній. Ця процедура може
посприяти виходу зайвих речовин з організму. Перед сном випийте склянку
кефіру..
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Кефирно-картопляний розвантажувальний день

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:41

Зваріть приблизно 1 кг картоплі в мундирі або ще краще - запечіть в духовці. На
сніданок - 1 картоплина і стакан кефіру. Ленч - чай ​​з сухарем. Обід - 2 картоплини і
кефір. Полудень - склянка кефіру. Вечеря - 2 картоплини і чай. Перед сном - склянка кефіру.
Кефирно-рибний розвантажувальний день
Купуйте 0,5-1,0 кг риби та відваріть її. Вранці з'їжте шматочок риби і випийте склянку
чаю. Через години дві-три - склянка кефіру. В обід з'їжте риби стільки, скільки хочеться, і
салат з огірків і помідорів, политих рослинним маслом. Полудень - склянка кефіру.
Вечеря - залишилася риба, помідор або стакан томатного соку. Перед сном - склянка кефіру.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Кефірна дієта для вегетаріанців

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:43

Кефирно-овочеві, фруктові для кефіру, кефіру сокові і інші дієти, словом, все
ті, які виключають рибу і м'ясо, прийнятні для вегетаріанців, не вживають
забійну їжу, але також досить корисні для хворих атеросклерозом і тим, кого мучать
запори. З рослинною їжею організм отримує вітаміни, мінеральні солі,
органічні кислоти, клітковину, пектинові речовини і вуглеводи. А кефір покращує
мікрофлору кишечника, привносить легко засвоювані білки, деяка кількість прекрасно
засвоюваних жирів і кальцій. Виключення ж з раціону м'яса, риби та інших насичених
тваринними білками продуктів попереджає появу ряду захворювань, у тому числі
знижується рівень холестерину і, отже, ризик розвитку атеросклерозу.
Вегетаріанці стверджують, що зменшення або повна заміна на якийсь час м'ясних
виробів в раціоні фруктами, овочами, кефіром покращує пам'ять, загострює розум і привносить
душевну рівновагу. Організм «відпочиває» від жирних страв, копченостей, м'яса і солоної
риби. Крім того, в цей час людина як би змушений гарненько помізкувати про те,
як же розширити своє меню за рахунок асортименту овочів, ягід, фруктів, грибів і зелені.
Таким чином, він йде по шляху різноманітності раціону, що дуже корисно, як кажуть
вчені, для поліпшення і відновлення нормального обміну речовин. Але і тут важлива
поступовість. Якщо ви звикли їсти м'ясо 3 рази на день, то спочатку, як радять
вегетаріанці, спробуйте перейти на той режим харчування, коли м'ясні вироби
вживаються лише раз на день. Увечері випивайте склянку кефіру. У такому режимі
потрібно провести не менше двох тижнів. І тільки після такого початку можна приступити до
розвантажувальним кефіру-овочевим або кефіру-фруктовим дням. А місяці через два ви
можете спробувати ввести чисто кефірний розвантажувальний день або 18-годинне голодування:
сніданок - пропускаєте, обід - пропускаєте, вечеря - овочевий салат з рослинним маслом,
шматочок підсушеного хліба. Перед сном - склянка кефіру. Пити рідину (краще -
мінеральну або джерельну воду) в будь-якій кількості.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Як, коли і кому краще пити кефір

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:43

Проводити кефірів розвантажувальні дні дуже корисно влітку, коли слабшають
природні сили органів, пов'язаних з травленням. Влітку, як відомо, більше
кишкових захворювань, у той час як взимку шлунок і кишечник зміцнюються. У спекотні
дні тепло шлунка, як говорили древні греки, розсіюється і розслабляється, а восени
набирає силу. Кефір прекрасно втамовує спрагу і, знову ж, з цієї простої причини вкрай
необхідний влітку.
Коли ж наступають холоди і виникає небезпека простудних захворювань, кефір
також дуже корисний. Володіючи пробіотичними властивостями, він підвищує захисні сили
організму і допомагає протистояти інфекції.
У який час доби краще пити кефір? Якщо ви зранку п'єте цей кисломолочний
напій, то через його гарній засвоюваності, низькій калорійності вам забезпечена
продуктивна активність до обіду. Крім того, випитий за сніданком або перед ним кефір
допоможе рухової активності кишечника, який випорожниться у вас саме вранці,
що дозволить вам цілий день відчувати себе легко і невимушено.
Від закрепів і від завалів у кишечнику чудово допомагає кефір, випитий напередодні
перед сном. У масі оздоровлюючих дієт і в дієтах для схуднення можна зустріти цей
рятівний стакан кефіру на ніч.
Виявляється, навіть темперамент впливає на пристрасть до кефіру, як стверджує
східна медицина. Меланхолікам, наприклад, не можна багато пити кефіру, а холерикам і
сангвиникам він йде лише на користь. І вся справа в тому, що кефір, як і багато інших
кисломолочні продукти, на Сході відносять до субстанції холодною і вологою. І чим
вища кислотність напою, тим вище його холодність і вологість. Тому він має
властивістю зволожувати, добре втамовувати спрагу, нести високу живильну цінність і, як
не дивно, підвищувати енергію і потенцію людей з гарячою натурою, насамперед у
холериків, а також у сангвініків. Тим, у кого натура холодна, тобто флегматикам і
меланхоликам, де у перших переважає лімфа - холод і вологість, а в останніх - холод
і сухість, кефір та інші кисломолочні напої східні медики пити особливо не
радили б. Вони стверджують, що у флегматиків і меланхоліків кефір довго
засвоюється, створюючи закупорки і сирі густі матерії. А холерикам, у яких
переважає Сафра - тепло і сухість, і сангвиникам, з переважанням крові - тепло і
вологість, кефір показаний і вельми корисний.
Кефір відноситься до категорії ИНЬ. Він, таким чином, продукт суто жіночий, то
є приналежний жіночому началу. До цієї ж категорії відносяться простокваша, йогурт
і ряжанка. Молоко теж Інь, але в меншому ступені. Китайці здавна були майстри по
лікуванню хвороб і коректували стан людини за допомогою правильно
підібраного раціону. Вони вважали, що саме невідповідність у харчуванні, а отже,
і в організмі ИНЬ - жіночого начала і ЯН - чоловічого веде до різних захворювань і до
порушення обміну речовин. Жінка, приміром, з надлишком ЯН стає грубою і
владної, але якщо вона перейде на ІНЬдіету і буде вживати кефір, характер її
згладиться, як вважають вчені Китаю.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

З кефіром завжди смачніше! Рецепти страв з кефіром

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:54

Вітамінний салат з кефіром
Для рецепту вам буде потрібно: 1 пучок салату, 6 шт. моркви, 6 шт. Ріпок, 1 пучок
редиски, 1 пучок цибулі-резанца, 2 ст. ложки білого винного оцту, 200 г кефіру, сіль, перець
за смаком.
Спосіб приготування: ріпу натерти на тертці, моркву нарізати тонкими стрічками.
Порвати листя салату. Редис нарізати кружечками. Викласти овочі і салат у велику
салатницю. Змішати кефір, оцет, дрібно порізану цибулю і приправи. Полити соусом салат.
Подати негайно.
Салат «акропольських»
Для рецепту вам буде потрібно: 5 шт. зеленого солодкого перцю, 2 ст. ложки зелених
оливок, 2-3 помідори, 2 ст. ложки кефіру, 1 ст. ложка лимонного соку, 1 / 2 ч. ложки
солі.
Спосіб приготування: перець промити, вирізати серцевину, видалити насіння, нарізати
тонкими скибочками. З оливок видалити кісточки. Помідори дрібно нарізати. Все змішати,
злегка посолити, додати лимонний сік і заправити кефіром.
Примітка. Овочевий салат з кефірної заправкою за 10 хвилин.

Салат «Грибна гірка»
Для рецепту вам буде потрібно: 3-4 шт. картоплі, 200 г маринованих шампіньйонів,
1 яйце, 1 цибулина, 2 ст. ложки кефіру, 1 ст. ложка гірчиці, сіль і мелений перець за смаком.
Спосіб приготування: картопля промити, відварити, очистити і нарізати дрібними
кубиками. Гриби промити, нарізати тонкою соломкою. Яйце порубати ножем. Лук очистити
і дрібно нарізати. Змішати кефір з гірчицею, сіллю і перцем. Перемішати картопля,
гриби, яйце, цибуля і заправити салат соусом з кефіру. Приготований салат викласти
гіркою в салатницю і посипати зверху рубаною зеленню.

Салат «Ранковий»
Для рецепту вам буде потрібно: 500 г капусти білоголової або червоноголової, 1 / 3
склянки кефіру, 1 ст. ложка лимонного соку, 1 / 3 ч. ложки меленого кмину, 1 / 4 ч.
ложки меленого чорного перцю, 1 / 2 ч. ложки солі, 1 ч. ложка цукру.
Спосіб приготування: капусту промити холодною водою і дрібно нашаткувати. Кефір
змішати з лимонним соком, меленим тмином перцем, сіллю, цукром і залити отриманим
соусом капусту, все перемішати і викласти в салатницю.

Салат «Зелений пагорб»
Для рецепту вам буде потрібно: 2 ст. ложки сиру, 3 ст. ложки кефіру, 1 / 2 ч.
ложки солі, 1 / 3 ч. ложки меленого чорного перцю, 1 великий пучок зеленої цибулі, 1 яйце,
1 ст. ложка подрібненої зелені кропу.
Спосіб приготування: сир змішати з кефіром, сіллю, перцем за допомогою міксера.
Зелену цибулю і яйце, зварене круто, посікти ножем і підмісити до кефіру-сирною
масі. Викласти приготовлений салат гіркою в салатницю і посипати зверху зеленню
кропу.

Салат «Олена»
Фруктовий салат з хурми і яблук за 15 хв.
Для рецепту вам буде потрібно: 3 яблука, 2 хурми, 3-4 волоських горіха, 2 ст. ложки
кефіру.
Спосіб приготування: яблука розрізати навпіл, видалити серцевину, дрібно нарізати.
Хурму також розрізати, видалити з неї кісточки і порізати на дрібні шматочки. Ядра волоських
горіхів обсмажити на розпеченої чистій сковороді, потім подрібнити їх. Змішати яблука,
хурму, горіхи і заправити салат кефіром.

Суп холодний хлібний з кефіром
Для рецепту вам буде потрібно: хліб житній - 200 г, кефір - 1 л, цибуля ріпчаста - 250 г,
огірки солоні - 200 г, зелень петрушки за смаком, сіль.
Спосіб приготування: цибулю і солоні огірки нарізати соломкою. Додати тертий
хліб, подрібнену зелень петрушки, сіль. Все перемішати і залити кефіром.

Суп з кефіру з кропом
Для рецепту вам буде потрібно: огірок - 1, 5 шт., Кріп - 1 пучок, кефір - 600 мл,
молоко - 250 мл, сік 1 лимона, часник - 1 зубчик, лимон (скибочки) на смак, маслини по
бажанням.
Спосіб приготування: огірки очистити від шкірки, розрізати уздовж і нарізати
невеликими шматочками. Кріп промити, струсити і дрібно нарубати. Ретельно змішати
кефір з молоком. Додати за смаком перець, прянощі і лимонний сік. Зубчик часнику
очистити, роздавити і додати в суп. Холодний суп прикрасити за бажанням скибочками
лимона і половинками маслин.

Суп зі свіжих помідорів з кефіром
Для рецепту вам буде потрібно: помідори - 5 шт., Рис - 1 / 2 склянки, зелень кропу
(Рубана) - 2 ст. ложки, майонез - 1 ст. ложка, вода - 1 л, кефір - 1 / 2 л, сіль за смаком.
Спосіб приготування: в киплячу воду покласти перебраний і промитий рис,
варити 4-5 хв, додати подрібнені помідори, сіль. Довести до кипіння і зняти з вогню.
В охолоджений суп влити кефір, додати зелень кропу і майонез. Подавати в холодному
вигляді.

Суп з солодкого перцю з кефіром
Для рецепту вам буде потрібно: кефір - 1 л, вода (кип'ячена) - 0,5 л, червоний перець
(Стручки) - 5 шт., Помідори - 2 шт., Цибуля ріпчаста - 1 шт., Часник - 4 зубчики, кріп
(Рубаний) - 4 ст. ложки, сметана - 4 ст. ложки, сіль за смаком.
Спосіб приготування: стручковий перець нарізати соломкою, додати рубаний
ріпчаста цибуля, товчений часник, нарізані часточками помідори, сіль. Овочі залити
сумішшю кефіру й холодної кип'яченої води, посипати кропом. При подачі покласти
сметану.

Суп з кефіру з баклажанами або кабачками
Для рецепту вам буде потрібно: кефір - 1 склянка, вода - 2 склянки, баклажани або
кабачки - 100 м, рослинне масло - 1 ст. ложка яйце - 1 шт., пшеничне борошно - 1 / 2
ст. ложки, часник - 2 зубчики, петрушка (зелень) за смаком, сіль за смаком.
Спосіб приготування: очищені баклажани або кабачки нарізати кружечками,
обваляти в борошні із сіллю і обсмажити на олії. Овочі залити збитими яйцями,
запекти в духовці протягом 10-12 хв, охолодити і нарізати соломкою. Кефір розвести
холодною кип'яченою водою і до отриманої суміші додати рубану зелень, часник, а також
підготовлені баклажани і кабачки.
Подавати суп в холодному вигляді.

Суп з кефіру з капустою та огірками
Для рецепту вам буде потрібно: кефір - 0,5 л, огірки - 400 г, білокачанна капуста -
300 г, ріпчаста цибуля - 100 г, сметана - 100 г, кріп - 20 г, чорний мелений перець, сіль за
смаком, вода - 1 л.
Спосіб приготування: в киплячу воду (1 л) покласти нарізані соломкою капусту,
морква, ріпчаста цибуля, сіль, мелений перець, довести суміш до кипіння і охолодити. До
овочів додати нарізані соломкою огірки, кефір і посипати кропом.
При подачі до столу покласти сметану.

Суп з кефіру з морквою і родзинками
Для рецепту вам буде потрібно: родзинки - 1 / 2 склянки, вода - 1 склянка, кефір - 2
склянки, морква - 300 р.
Спосіб приготування: промиті родзинки залити гарячою водою, довести до кипіння і
охолодити. В отриману суміш додати кефір і терту моркву.
Суп з яблук і кефіру
Для рецепту вам буде потрібно: кефір або кисле молоко - 6 склянок, яблука - 6 шт.
цукор - 5 ст. ложок, грінки за смаком.
Спосіб приготування: яблука потерти, залити кефіром, додати цукор, перемішати.
У тарілку покласти грінки і залити їх супом.

Окрошка «Рання»
Корисна окрошка на кефірної основі за 45 хв.
Для рецепту вам буде потрібно: 3-4 шт. молодої картоплі, 4-5 шт. редису, 2 свіжих
огірки, 2 яйця, 1 невеликий пучок зеленої цибулі, 2-3 листа черемші, 100 г шинки, 700 г
кефіру, 300 г кип'яченої води, 1 / 2 ч. ложки лимонної кислоти або 1 ст. ложка яблучного
оцту, сіль за смаком.
Спосіб приготування: картопля промити, відварити в шкірці, очистити і дрібно
нарізати.
Редис порізати тонкими скибочками. Огірки нарізати на дрібні шматочки. Відварені
яйця, черемшу і зелений лук порубати ножем. Шинку порізати невеликими кубиками.
Кефір розбавити водою, додати в нього лимонну кислоту. Всі продукти змішати, залити
кефіром, посолити і посипати подрібненою зеленню.

Борщ з кефіром
Для рецепту вам буде потрібно: 2 варені буряка, 2 відварені картоплини, 2-3
свіжих огірка, пучок редиски, 100 г зеленої цибулі, пучок кропу, 2 яйця, сіль, цукор за смаком, 1
л кефіру.
Спосіб приготування: картопля і яйця дрібно нарізати кубиками, буряк і редис
натерти на крупній тертці, огірки, зелену цибулю подрібнити і все добре, але обережно
перемішати в мисці, додавши сіль і цукор за смаком. У миску з овочевою сумішшю вилити
кефір і обережно перемішати. У тарілку з борщ покласти подрібнений кріп.
Кефір можна замінити буряковим відваром. У цьому випадку в тарілку з борщ
покласти половинку звареного круто яйця, кріп і кружок лимона.

Чорнично-кефірний суп «Хмарка»
Солодкий річний супчик на кефірі за 20 хв.
Для рецепту вам буде потрібно: 1 склянка чорниці, 0,5 л кефіру, 2 ст. ложки меду, 1 ст.
ложка цукру, 2 ст. ложки сиру, 1 ст. ложка мелених горіхів.
Спосіб приготування: кефір змішати за допомогою міксера з медом, сиром і
цукром. Ягоди чорниці перебрати, промити холодною водою і підсушити в друшляку.
Всипати чорницю в каструлю, залити її кефіру-сирною сумішшю. Зверху посипати суп
меленими горіхами.

Cладкій суп «Фантазія»
Корисний суп на кефіру-сирною основі з чорносливом за 15 хв. Підготовка
сухофруктів 1 ч.
Для рецепту вам буде потрібно: 200 г чорносливу без кісточок, 2 яблука, 2 груші, 2 ст.
ложки родзинок, 2 волоських горіха, 1 ст. ложка смаженого мигдалю, 2 банани, 250 г сиру, 2
ст. ложки цукру, 1 л кефіру.
Спосіб приготування: чорнослив промити, залити його кип'яченою гарячою водою і
залишити до отримання м'яких плодів. Чорнослив дрібно нарізати, а воду, в якій він
перебував, процідити. Яблука та груші розрізати навпіл, видалити з них серцевину і
кісточки і нарізати тонкими скибочками. Родзинки промити і замочити в холодній воді на
1 годину, потім відкинути на сито і дати стекти воді. Очищені волоські горіхи і мигдаль
подрібнити. Банани очистити від шкірки, нарізати дрібними шматочками і розтерти з
сиром. Змішати в каструлі або супниці чорнослив, родзинки, шматочки яблук і груш, сир
з бананами, посипати горіхами, додати цукор і залити все кефіром. Суп ретельно
перемішати і подавати до столу охолодженим.

Курячі стегенця «Пікнік»
Смачне куряче м'ясо в кефіру майонезній маринаді. Маринувати 12-24 ч.
Приготування в духовці - 40 хв.
Для рецепту вам буде потрібно: 1 кг курячих стегенець, 1 / 2 склянки кефіру, 1 / 2
склянки майонезу, 2 ч. ложки солі, 4-5 горошин запашного перцю, 1 ч. ложка цукру, 1 / 2
ч. ложки лимонної кислоти.
Спосіб приготування: приготувати маринад, змішавши кефір, майонез, лимонну
кислоту, запашний перець, сіль, цукор і гвоздику. Приготовленим маринадом залийте
курячі стегенця на ніч або на добу. Після цього стегенця смажити на грилі або запікати
в духовці до появи рум'яної коринки.

Свинина «по-тірольських»
Маринувати 60 хв.
Для рецепту вам буде потрібно: 1 кг свинини, 1 цибуля, 5 зубчиків часнику, 1 ст. ложка
томатної пасти, 0,5 л кефіру, 3 ст. ложки подрібненої зелені кропу, кінзи і петрушки,
2 ст. ложки лимонного соку, 2-3 шт. лаврового листа, 1 / 2 ч. ложки меленого перцю.
Спосіб приготування: в розігрітому рослинному маслі обсмажити дрібно нарізаний
лук і товчений часник, додати томатну пасту, зелень, спеції, кефір і лимонний сік і
проварити все близько 5 хв. М'ясо нарізати невеликими шматочками і залити його
приготовленим маринадом на 1 годину. Після цього обсмажити шматочки м'яса на жирі.

Риба, тушкована в кефірі
Для рецепту вам буде потрібно: риба (будь-яка), ріпчасту цибулю, моркву, кефір, сіль,
спеції, олія рослинна.
Спосіб приготування: рибу помити і почистити. У каструлю покласти шар
порізаного ріпчастої цибулі, шар моркви. Зверху укласти шматки риби. Все посолити,
можна додати спеції, трохи води, рослинного масла, залити рибу кефіром. Гасити
на слабкому вогні.

Картопля «Ніжний»
Для рецепту вам буде потрібно: 1 кг картоплі, 2 ст. ложки рослинної олії, 0,5 л
кефіру, 2 ч. ложки солі, 1 / 2 ч. ложки меленого перцю.
Спосіб приготування: картопля промити і відварити до напівготовності. Коли
бульби охолонуть, очистити їх і нарізати соломкою. У товстостінну каструлю влити
рослинне масло, покласти картоплю і залити його кефіром, змішаним із сіллю й
перцем. Гасити картоплю на повільному вогні протягом 20 хв.

Цвітна капуста «Слобідка»
Цвітна капуста в кефірі - це оригінальне блюдо за 40 хв.
Для рецепту вам буде потрібно: 1 кг цвітної капусти, 2 склянки кефіру, 1 ч. ложка
солі, 2 ст. ложки мелених сухарів, 2 яйця, 1 ст. ложка сиру, перець за смаком.
Спосіб приготування: капусту розібрати на суцвіття, відварити в підсоленій воді.
Форму змастити маслом, укласти в неї капусту, залити її сумішшю з кефіру, солі, мелених
сухарів, перцю і яєць. Зверху посипати тертим сиром і запекти в духовці.

Кефір «Янтарний»
Корисний десерт для дітей і дорослих за 10 хв.
Для рецепту вам буде потрібно: 3 персика з гладкою шкіркою, 3 ст. ложки меду, 0,5 л
кефіру, 1ст. ложка мигдалю.
Спосіб приготування: персики розрізати навпіл, видалити з них кісточки. Нарізати
персики тонкими невеликими скибочками і залити медом. Дати настоятися персикам близько
години, потім укласти в широкі келихи і залити кефіром. Зверху посипати меленим
мигдалем.

Напій «Чудо-яблуко»
Кефирно-яблучний коктейль за 20 хв. Охолодження 30 хв.
Для рецепту вам буде потрібно: 300 мл кефіру, 5-6 яблук, 3 ст. ложки цукру, кориця
мелена за смаком.
Спосіб приготування: взяти яблука, помити їх, зняти шкірку і потерти на дрібній
тертці. Залити терті яблука кефіром і добре збити міксером. Додати трохи
кориці і цукру і знову збити. Розлити коктейль по келихах, а їх краї прикрасити скибочками
яблук. Подавати до столу охолодженим.

Коктейль «Кефір малиновий»
Для рецепту вам буде потрібно: 20 г малинового сиропу, 180 г кефіру, щіпка меленої
кориці.
Спосіб приготування: охолоджений кефір і малиновий сироп збити, перелити в
склянку і посипати зверху меленою корицею. Подавати з соломинкою негайно, тому що
погіршується зовнішній вигляд напою. Можна використовувати й інші фруктові сиропи. Кефір
можна замінити кислим молоком або йогуртом.

Коктейль «Кефір апельсиновий натуральний»
Для рецепту вам буде потрібно: половина апельсина, 15 г цукрового сиропу, 165 г
кефіру, терта апельсинова цедра.
Спосіб приготування: готувати та подавати так само, як і попередній напій, тільки
замість кориці посипати тертою апельсиновою або лимонною цедрою.

Кефір медовий
Для рецепту вам буде потрібно: 20 г меду, 190 г кефіру.
Спосіб приготування: охолоджений кефір з натуральним медом ретельно збити і
подавати в стакані з соломинкою.

Коктейль «Медовий»
Десертне блюдо за 15 хв. Охолодження 2 ч.
Для рецепту вам буде потрібно: 300 мл кефіру, 1 ст. ложка липового меду, 200 мл
абрикосового соку, 30 г тертих горіхів, 30 г тертого шоколаду.
Спосіб приготування: взяти вказану кількість кефіру, меду та абрикосового соку і
збити в міксері. Потім поставити суміш в холодильник на 2 години. Після того як суміш
охолодиться, вийняти її з холодильника і розлити по келихах. Зверху посипати коктейль
тертими горіхами та шоколадом. Подавати до столу з кавовими ложечками.

Таратор
Для рецепту вам буде потрібно: 500 г кислого молока (сметани, кисляку або
кефіру), 2 огірки, кріп і часник за смаком, волоські горіхи, 2 ст. ложки соняшникової олії.
Спосіб приготування: всі компоненти змішати.
Морквяно-кефірний напій
Для рецепту вам буде потрібно: морква - 100 г, петрушка - 1 / 2 пучка, кефір - 100 г.
Спосіб приготування: моркву дрібно нарізати, петрушку промити, листочки
обірвати. Моркву і петрушку за допомогою міксера змішати з 100 г кефіру. Можна
підсолити і поперчити.

Желе з кефіру
Для рецепту вам буде потрібно: 2 склянки кефіру, 3 ст. ложки цукру, терта цедра
половини лимона, 1 ст. ложка желатину.
Спосіб приготування: дати желатину розбухнути в холодній воді, потім нагріти на
водяній бані, поки він не розчиниться. До кефіру додати цукор, терту цедру і теплий
розчинений желатин. Перемішати і розлити по формах.

Мус з кефіру
Для рецепту вам буде потрібно: 0,5 л кефіру, 3 яйця, 150 г цукру, щіпка ваніліну, 1
апельсин або лимон, 20 г желатину.
Спосіб приготування: желатин залити холодною водою. Жовтки розтерти з цукром,
додати ванілін (або терту цедру), змішати з кефіром. Окремо збити білки. Желатин
розчинити на водяній бані, з'єднати з кефіром, білками. Масу розлити у формочки або в
скляні вази і дати застигнути. Подавати з зацукрованими скибочками апельсина або
лимона (фруктовим соусом, соком).

Кефір з прянощами
Для рецепту вам буде потрібно: 1 л кефіру, 1 ч. ложка пекучого червоного меленого
перцю чилі, 1 ч. ложка червоного меленого солодкого перцю (паприки), 5-6 зубчиків часнику
(Великих), 2 ч. ложки сухого подрібненого кропу, 1 ч. ложка солі грубого помелу.
Спосіб приготування: часник пропустити через чесноковижімалку і ретельно
розтерти з сіллю, кропом і перцем до однорідної маси. Потім залити кефіром і
старанно перемішати, поки пряна маса не розійдеться рівномірно в кефірі. Залишити
стояти у відкритому посуді (не в холодильнику) на 5-6 годин. Посуд має бути не
окислюється (не підходить алюмінієва, сталева або мідна). Краще всього використовувати
кераміку або скло. У крайньому випадку підійде емальований посуд. Вживати можна
з хлібом, як гостру закуску. А можна використовувати як рідку основу для своєрідної
окрошки: дрібно порубати солоний огірок, шинку або ковбасу і пару-трійку картоплин,
зеленого цибульки і залити все це нашим кефіром.

Джаджик
Для рецепту вам буде потрібно: 2 середніх огірки, 1 / 2 пакета кефіру,? ч. ложки солі,
1 / 2 головки часнику.
Спосіб приготування: огірки натерти, часник роздавити, покласти в тарілку,
додати кефір і сіль.

Коктейль «Мрія Робінзона»
Для рецепту вам буде потрібно: томатний сік, кефір, сіль, кріп.
Спосіб приготування: взяти томатний сік. Якщо в коробці з кіоску і вже солоний -
значить, сіль не знадобиться. Розлити по склянках так, щоб трохи менше 1 / 2 склянки
залишалося порожнім. Потім швидко влити туди кефір - доверху. І зверху посипати дрібно
нарубаним кропом. Подавати швидко, поки кефір і сік не перемішалися.

Кефір з персиками
Кількість порцій: 4.
Час приготування: 30 хв + охолодження.
Для рецепту вам буде потрібно: кефір - 1 1 / 2 склянки, персики - 4 шт., Мед - 4 ч.
ложки.
Спосіб приготування: персики нарізати часточками, з'єднати з медом і укласти в
келихи. Полити персики кефіром, охолодити. При подачі оформити десерт листочками м'яти.

Кефір з ягодами і фруктами
Для рецепту вам буде потрібно: кефір - 350 мл, малина - 50 г, яблука - 100 г, мед - 15 г,
цукор - 2 г.
Спосіб приготування: яблука очистити від шкірки і, видаливши насінну коробочку,
нарізати кубиками. Потім додати до них мед, цукор і проварити 2-3 хв, після чого
охолодити і з'єднати з кефіром.

Коктейль з обліпихи з кефіром
Для рецепту вам буде потрібно: кефір - 1 склянка, обліпиха - 200 г, мед або цукор - для
підсолоджування.
Спосіб приготування: ягоди обліпихи (або сік) збити в міксері, додавши цукор або
мед. Окремо збити кефір. Всі компоненти з'єднати, перемішати і розлити по келихах,
в які попередньо покласти кубики льоду (необов'язково в них можна заморозити
ягоди полуниці або смородини).

Коктейль з малини з кефіром
Для рецепту вам буде потрібно: 2 склянки кислого молока або мацоні (кисле молоко), 1
стакан малини, 2 ст. ложки цукрової пудри, кубик льоду.
Спосіб приготування: змішати в шейкері або міксері кефір, малину, цукрову
пудру, розлити по склянках, додати лід.
Примітка. Ягоди можна замінити малиновим соком чи сиропом.

Абрикоси з кефіром
Для рецепту вам буде потрібно (на 4 порції): 4 великих стиглих абрикоса (загальною вагою
300 г), кефір - 350 мл, мед - 20 г (4 ч. ложки), гілочки свіжої м'яти для прикраси.
Спосіб приготування: наколоти абрикоси з усіх боків і розкласти по келихах.
У кожен келих покласти 5 г (1 ч. ложку) меду і залити кефіром.
Накрити і дати постояти ніч при кімнатній температурі.
За годину до подачі на стіл десерт охолодити. Прикрасити гілочкою свіжої м'яти.
Примітка: Подавати з бісквітами або вафлями.
Замість абрикосів можна використовувати невеликі персики або нектарини, а замість
меду - кленовий сироп.

Крем з кефіру
Для рецепту вам буде потрібно: кефір - 1,5 л.
Спосіб приготування: кефір влити в посуд і поставити на сильний вогонь. Коли
рідина википить, вогонь потрібно зменшити і продовжувати кип'ятити при безперервному
помішуванні. Маса стає жовтою, волога випаровується, і крем залишається у вигляді жовтих
крупинок. Готовий крем можна їсти з маслом, медом. Якщо крем готується для випічки, то в
нього треба додати сметану або вершкове (топлене) масло, цукор, все поставити на вогонь і
добре перемішати. Виходить густа однорідна маса, яку можна використовувати для
начинки.

Банановий мус
Десертне блюдо за 15 хв. Охолоджування 30 хв.
Для рецепту вам буде потрібно: 1 / 2 кг бананів, 2ст. ложки згущеного молока, 2 ст.
ложки кефіру, 1 ст. ложка лимонного соку.
Спосіб приготування: очищені банани нарізати невеликими шматочками, збити їх
за допомогою міксера. Продовжуючи збивати, додати до бананової масі згущене молоко,
кефір і лимонний сік. Збивши все в густу пишну масу, розкласти мус в розетки і
поставити їх у холодильник на 30 хв.

Оладки «малоросійський»
Картопляні оладки за 45 хв.
Для рецепту вам буде потрібно: 500 г картоплі, 1 шт. ріпчастої цибулі, 2 яйця, 3 ст.
ложки кефіру, 2-3 ст. ложки борошна, 1 / 2 ч. ложки солі.
Спосіб приготування: картопля очистити, натерти на дрібній тертці. Цибулю дрібно
нарізати, змішати з картоплею, додати яйця, борошно, кефір і сіль. Все добре вимісити і,
викладаючи ложкою тісто невеликими порціями, смажити оладки в киплячій олії з обох
сторін.

Cоус на основі кефіру «Грація»
Для рецепту вам буде потрібно: 1 склянка кефіру, 1 / 2 ч. ложки солі, 1 ч. ложка
цукру, 1 / 3 ч. ложки меленого чорного перцю, 1 ст. ложка гірчиці, 1 ст. ложка сметани.
Спосіб приготування: міксером або віночком збити кефір з сіллю, цукром,
перцем, сметаною і гірчицею.
Примітка. Соусом можна заправляти салати і використовувати при приготуванні
гарячих страв з м'яса і птиці.

Часниковий соус
Для рецепту вам буде потрібно: 5 зубчиків часнику, 200 г сметани, 100 г кефіру, 1 / 2
ч. ложки солі.
Спосіб приготування: через чесноковижімалку пропустити часник, додати сметану,
кефір, сіль, все розмішати. Дати настоятися не менше 1 ч. Соус повинен бути досить
солоним.
Примітка. Прекрасний соус до м'яса, смаженої птиці, холодцю для тих, хто любить
часник.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Пред.

Вернуться в Диеты и здоровое питание

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]




cron
Яндекс.Метрика