Страница 1 из 1

Гострий гранатовий сік

СообщениеДобавлено: 25 ноя 2011, 21:37
Повариха
Рецепт гострого гранатового сіка

Це - національна грузинська приправа до м'ясних, овочевих і рибних страв.

Її готують їх стиглих гранатів з добре забарвленими насінням.
Склад: на 1 кілограм приправи - ​​1 літр гранатового соку, 75 грамів зелені кіндзи, 6 грамів очищеного часнику, 2,5 грама чорного сухого перцю, 15 г солі.

Плоди розрізають на чотири частини, виймають насіння і видавлюють з них сік.
Одержаний сік нагрівають в емальованому посуді до температури 60 градусів, змішують з сіллю і прянощами.
Готову приправу розливають в 0,5 літрові банки або пляшки, стерилізують при температурі 100 градусів протягом 15 хвилин.