Я дуже люблю моцарелу. Він прекрасно поєднується з різними м'ясними та рибними стравами, запіканками, салатами і десертами. А також просто незамінний для піци - італійці кажуть, що справжньої піци без моцарели не буває. Єдиний недолік цього сиру - це його ціна, яка далеко не кожному по кишені. До того ж у магазинах важко знайти справжній італійський сир, який повинен виготовлятися з молока буйвола. Як правило сир, який продають в магазинах Україні та Росії виготовлений зі звичайного жирного коров'ячого молока. Так навіщо ж переплачувати, якщо майже таку ж моцарелу можна приготувати в домашніх умовах.
Інгредієнти:
2 л - молока
2 ст.л. - Солі
1,5-2 л - води
1/4 ч. л. - Сичужного ферменту (Пепсин)
2 ст.л. - Лимонного соку
В Італії моцарелу готують з молока буйволиць. Якщо вам пощастить дістати таке молоко, вважайте що вам пощастило і у вас вийде справжній італійський сир. Якщо ні - готуйте зі звичайного коров'ячого, бажано пожирніше. Причому купувати його треба не в магазині, а на ринку або у знайомих, так як молоко для сиру повинно бути натуральним, свіжим і без добавок, інакше сир у вас може не вийде.
Крім молока потрібен сичужний фермент. Це натуральний продукт, його добувають з шлунків телят. Пакетик 1г йде на 100 л молока, тому потрібно ну буквально на кінчику ножа. Придбати його можна в аптеці або на ринку там де продають спеції. Воду для приготування сиру потрібно брати дехлоровану, ні до жодному разі не з під крана. Краще всього купити в аптеці дистильовану.
Сироватку зливаємо, а утворився сир віджимаємо руками. Працюємо в рукавичках - інакше гаряче. У каструлі нагріваємо воду до 90 градусів (майже кипить) і вимикаємо вогонь. Солимо воду по-смаку. Опускаємо сир на кілька хвилин - він стає дуже тягучим, м'яким і податливим. Поруч я поставила миску з холодною водою, щоб опускати руки, коли стає гаряче.
Сир розтягуємо і розминаємо, кілька разів занурюючи в гарячу воду на пару хвилин. Коли маса стане більш-менш однорідною, викладаємо на дошку, розминаємо пальцями і складаємо конвертиком. Потім знову опускаємо в гарячу воду для розм'якшення.
Застилає стіл харчовою плівкою. Сир знову дістаємо з гарячої води, скачуємо з нього ковбаску, щільно обертаємо плівкою і тонкої мотузочком туго перев'язуємо ковбаску вузликами. Таким чином формуємо і відокремлюємо кульки. Зберігати сир можна в баночці з сироваткою в холодильнику.
У нас вийшла справжня моцарела! Можна готувати піцу, улюблені італійські страви, а також їсти просто так. Приємного вам апетиту!
-
- Объявления
Домашня "Моцарелла"
Сообщений: 2
• Страница 1 из 1
ОбъявленияДомашняя моцареллаЭто сложно сделать
Сообщений: 2
• Страница 1 из 1
Кто сейчас на форумеЗарегистрированные пользователи: Yandex [Bot] |