• Объявления



Сухофрукти

Обсуждаем продукты, обсуждение качества продуктов питания, где? почем? можно и нужно покупать продукты. Продукты на нашем столе

Сухофрукти

Сообщение Повариха » 22 ноя 2011, 22:05

Всі цілющі речовини свіжих сухофруктів чудово зберігаються і в сухих. Фітотерапевти вважають, що коли йде вода (а її до 80 -90%), то сухі плоди містять цілющі речовини в більш високій кількості, тому вживати їх потрібно помірно (наприклад, фініків можна з'їсти в день не більше 4-6 штучок).

Сухофрукти перед вживанням завжди необхідно розмочувати, а потім ретельно жувати. Замочувати їх краще в холодній воді. Тоді через годину - два або трохи більше це вже готова їжа. Компот із сухофруктів не варто готувати традиційним способом: достатньо їх просто залити окропом і щільно закрити каструлю кришкою (звичайно сухофрукти попередньо треба вимити). Коли вода охолоне, плоди будуть м'якими, як при тривалому варінні. Не поспішайте додавати цукор: пропаде природний смак фруктів. Покладіть краще трохи меду.

Сухофрукти, очищені від кісточок і серцевини, пропустіть через м'ясорубку. Отриману масу зберігайте в холодильнику і їжте по 1-ій столовій ложці перед сном. Це допоможе роботі кишечника. Можна змішати цю масу з вівсяними пластівцями або фруктовими соками, можна і з чаєм.

Перед вживанням мийте сухофрукти дуже ретельно, тому що при масовій сушінні вони часто обробляються сіркою або іншими хімікатами.

А от яка користь від деяких з них:

Курага, урюк славляться високим вмістом калію, органічних кислот, вітамінів, каротину, фосфору, кальцію, заліза. Розмочені сухі абрикоси (всего100-150г) чудово очищають кишечник. Також діє і чорнослив.
Інжир дуже корисний при всіх захворюваннях серцево-судинної системи, серцебитті, бронхіальній астмі, схильності до тромбозів, анемії. Він надає сечогінний, легкий проносний і потогінний, протизапальний ефект. При застуді, сухому кашлі і навіть коклюші ефективно народний засіб: 4-5 шт. інжиру запарюють в 1 ст. молока, потім розтирають і приймають по ½ склянки 2-4 рази на день у теплому вигляді.
Ізюм. Ще в давнину цінували здатність родзинок зміцнювати серце, легені, нервову систему і навіть «придушувати гнів». Кишмиш (бескосточковий родзинки) особливо цінується за високий вміст калію. При кашлі і бронхіті 30г родзинок розмочити у воді протягом 45 хвилин, і будете їсти з молоком по вечорах. При кашлі та захриплості народна медицина рекомендує відвар родзинок з невеликою кількістю цибульного соку.
Аватар пользователя
Повариха

 
Автор темы
Сообщений: 232
Темы: 205
Зарегистрирован: 18 ноя 2011, 22:50
Откуда: Запорожье
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 6 раз.

Объявления

Вернуться в Продукты питания

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Yahoo [Bot]




cron
Яндекс.Метрика