Страница 1 из 1

Три продукти для довгого життя

СообщениеДобавлено: 22 ноя 2011, 22:07
Повариха
1. Кефір. Наприкінці двадцятого століття японські вчені зробили цікаве відкриття - регулярне вживання кефіру (саме кефіру, а не йогурту і простокваші) запобігає розвитку в організмі злоякісних пухлин. Часто «збої» у здоров'ї відбуваються з причини «розбалансування» травної системи, коли там порушується рівновага між корисними і шкідливими мікроорганізмами. Кефір відновлює баланс і зміцнює імунітет.

Протягом дня ми поглинаємо безліч жирів і вуглеводів самого різного походження. Склянка кефіру допоможе травній системі краще засвоїти цю «суміш». Метіонін, широко представлений в цьому напої, «дбає» про те, що б засвоєна їжа ні осідала жирком на стегнах і талії. Фортеця кісток і гарний колір обличчя в чималому ступені залежать від кількості кальцію в організмі. Любителі кефіру можуть не турбуватися: у ньому з надлишком присутній цей мікроелемент.

2. Риба. Уточнимо відразу - маються на увазі жирні сорти риби. До них відносяться: лосось, сом, минь, оселедець, скумбрія, сардини. Ці сорти риби містять в собі дуже багато жирних кислот омега-3, вкрай необхідних для нормальної роботи кожної клітини людського тіла. Кислоти омега-3 запобігають утворенню тромбів, істотно знижують вірогідність виникнення інсультів та інфарктів, тому що знижує згортання крові. Поліненасичені жирні кислоти (ПНЖК омега-3) є важливим компонентом мембран клітин, сприяють поліпшенню обміну речовин.

Рибні страви підуть на користь тим хто «знаком» з артритом, ревматизмом, у кого «ниють» суглоби. Але навіть якщо ви молоді і здорові, не варто нехтувати жирною рибою, в ній містяться речовини допомагають подолати стрес. І найголовніше, не треба цю рибу їсти «через силу», блюда, приготовані на їх основі, дуже смачні.

3. Геркулес. «Вівсянка-сер!» - Вираз, давно обіграний у кіно і часто застосовується в побуті, має гумористичний відтінок. Гумористичний, але не глузливий. Статистика стверджує, що на початку ХХ століття (час розквіту традиційного англійського живлення) англійці хворіли в рази менше їх континентальних сусідів. Стрункість, навіть «Сухопаров», стали відмінною рисою жителів Альбіону. Знову «винен» метіонін - його у вівсяній крупі більше, ніж в інших продуктах.

Громадянам, які страждають від ожиріння, варто подумати про «вівсяної дієту» ще й тому, що завдяки високому вмісту клітковини, її малі дози викликають відчуття ситості на довгі години. Вівсяна крупа - єдина з усіх круп скорочує в крові рівень холестерину. Зрозуміло, лікарі рекомендують «сердечникам» якомога більше вживати в їжу «Геркулес». Добре б і в наших будинках вранці частіше звучало - «Вівсянка - сер!».